на живо

"Цървена звезда" вероятно ще посрещне "Лудогорец" без публика, ако има мач изобщо

Сръбските фенове разбиха главата на помощник-треньора слез загубата от "Мидтиланд"

Наказанието от няколко мача без публика е най-лекото, което вероятно ще наложи Европейската футболна централа УЕФА на "Цървена звезда". Причината е гневният изблик на феновете към съдията Тамаш Богнар след загубата на тима от "Мидтиланд" в четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. 

След мача от северната трибуна, където по традиция са разположени най-върлите фенове на "Звезда", полетяха предмети към тунела, който минава именно от там. Целта беше реферът, но летящ камък удари помощник-треньорът на домакините Федерико Панончини. Той беше приет по спешност в болница със счупена глава. Предмети паднаха и близо до капитана Милан Борян, но той е добре. След инцидента треньорът на "Звезда" Деян Станкович отказа да говори пред медиите. 

От УЕФА със сигурност няма да подминат инцидента. Очаква се наказанието да е сурово, тъй като "Цървена звезда" е в изпитателен период пред централата. От началото на сезона клубът игра 2 домакински мача без публика в евротурнирите заради расистки скандирания на феновете. 

Положението на сръбския клуб се отежнява допълнително от факта, че един от хвърлените предмети удари леко помощник-съдията на мача. 

Най-тежката санкция е изваждане от европейските турнири за един сезон, а като благоприятно решение в сръбските медии определят няколко мача без емблематичната си емоционална публика. От него ще могат да се възползват от "Лудогорец".

На 25 ноември разградчани гостуват в Белград на "Звезда" в среща от Лига Европа. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч.