на живо

Цел номер 1 в "Ливърпул" - да зарадват Моуриньо

"Рядко виждам усмивката му", каза Юрген Клоп

Getty Images

Каква трябва да е основната цел на един отбор в предсезонната подготовка? Да се обиграят новите попълнения? Да се избистри титулярния състав? Оказва се, че в "Ливърпул" нещата стоят различно. 

Мениджърът на тима Юрген Клоп заяви, че се стреми към нещо по-голямо, а именно... да види неговия колега в "Челси" Жозе Моуриньо усмихнат.

"Една от моите големи цели в живота е да накарам Жозе да се усмихне. Това не се случва често", каза Клоп, цитиран от ESPN преди контролата между двата тима, която може да наблюдавате тази нощ от 00:05 ч. пряко по RING.

Снимка: Reuters

Всъщност това изказване е поредната закачка в психологическата война между двамата специалисти. Тя започна с пристигането на германеца на "Анфийлд". Тогава той критикува Моуриньо за платената твърде солидна трансферна цена за Пол Погба.

През настоящия трансферен прозорец обаче "Ливърпул" счупи рекорда за привличане на вратар, плащайки 72,5 млн. евро за Алисон, а през декември подписа с Вържджил ван Дайк за 75 млн. паунда.

Заради впечатляващите суми, отделени за селекция, мениджърът на "Манчестър Юнайтед" заяви, че мърсисайдци със сигурност трябва да спечелят титлата в Англия. И на това изказване Клоп даде отговор.

"Ние сме наясно, че привлечените играчи не ни гарантират първото място", категорично се изказа германецът.