на живо

Целият тим на "Динамо" Дрезден минава под карантина

Футболистите няма да могат да играят и тренират през следващите 14 дни

Всички футболисти, треньори и служители на футболния "Динамо" Дрезден ще трябва да останат 14 дни под карантина.

Това обявиха от германския футболен клуб, като уточниха, че следват стриктно предписанията на здравните власти.

"През последните няколко седмици свършихме огромна работа, както по отношение на персонала, така и по логистиката, за да изпълним стриктно всички предписани медицински и хигиенни мерки. Ние контактуваме с отговорния здравен орган и германския футболен съюз, за да координираме всички следващи стъпки. Факт е, че ние не можем нито да тренираме, нито да участваме в мач в следващите 14 дни", обяви спортният директор на клуба Ралф Минг.

Причината за карантината са двама футболисти, които са дали положителни проби за коронавирус. Техните имена не се съобщават, но се знае, че единият е дал положителна проба при първото тестване на отбора. Въпреки това тренировките са продължили, докато не е била дадена и втора положителна проба. Двамата играчи се чувстват добре и не показват симптоми до момента.

Бундеслигата ще бъде подновена на 16 май. "Динамо" трябваше да гостува на "Хановер" ден по-късно. Този мач ще бъде отменен за по-късен етап, а от германската футболна федерация ще се консултират как да променят програмата.