на живо

Чадър в баскетбола за малко да завърши с разбита глава (ВИДЕО)

Американски младок „полетя” и изправи на нокти лекари и треньори

Да скачаш високо и да си супер атлет, понякога може да бъде нож с две остриета. По трудния начин този урок преди няколко дни научи и един талантлив американски баскетболист, който за отрицателно време стана хит в интернет и социалните мрежи.

Случката с 20-годишния Блейз Мередит – второкурсник в North Central в Нейпвил, щата Илинойс от колежанската лига на САЩ (ниво NCAA3) се развива буквално за секунди в мача срещу Augustana.

През второто полувреме на двубоя Мередит – гард с ръст от 194 см, се втурва самоотвержено в защита, за да спре контраатака на съперника. Опитът му за зрелищен чадър срещу устремилия се да забие топката в коша Кришон Ориндж се увенчава с успех, но... далеч по-атрактивно е онова, което следва след това.

Блейз така издрънчава главата си в конструкцията непосредствено под самия ринг, че всички в залата, а и всички, които впоследствие гледат видеото от този момент, изтръпват.

Играта е спряна, опасенията са, че младокът се е контузил тежко, но нищо подобно: колежанинът се изправя на крака, поглежда накриво лекарката, която се е притекла да му окаже първа помощ и почти веднага се завръща отново в игра.

„Първоначално не разбрах въобще какво се случи. Скочих за чадър и го направих, а в следващия миг бях на пода и около мен се бяха надвесили страшно много хора, които ме гледаха уплашено. Не подозирах, че мога да скачам чак толкова високо”, коментира Блейз Мередит, който придоби световна слава с изпълнението си.

„На видеото ситуацията изглежда далеч по-опасна, отколкото всъщност е. Аз дори не си ударих лицето чак толкова зле. Главата не ме боли, боли ме бедрото, защото се приземих лошо, но е много яко, че клипчето с мен вече е качено във всички най-известни социални мрежи и спортни сайтове”, казва още младият баскетболист.