на живо

Чакането приключи! "Милуоки Бъкс" е шампион след 50 години пауза!

Янис Антетокумпо с основа роля за триумфа на "Елените"

Reuters

"Миуоки Бъкс" е новият шампион на НБА! Тимът триумфира за втори път в своята история и след точно 50 години от първата си титла (1971 г.)!

"Елените" постигнаха успех със 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) в шестия мач от финалния плейоф срещу "Финикс Сънс". Така с общ резултат от 4:2 победи, те се поздравиха с големия успех!

Снимка: Reuters

На паркета в залата на "Бъкс" очаквано голямата звезда беше Янис Антетокумпо. Той реализира феноменалните 50 точки в последния мач за сезона. Към тях прибави 14 борби и 2 асистенции. 

Антетокумпо се превърна в първия играч в историята на НБА, който печели отличията за "Най-прогресиращ играч", "Най-полезен играч на редовния сезон", "Защитник на годината" и "Най-полезен играч на Финалите". Той е и единственият баскетболист, записал средно по поне 30 точки, 10 борби и 5 асистенции при 60% стрелба от игра във финална серия.

Снимка: Reuters

Още в първата четвърт "Бъкс" успяха да дръпнат в резултата с цели 13 точки, за радост на своите фенове. Последва обаче отпор от страна на "слънцата". Крис Пол беше с основна заслуга за съкращаването на аванса на домакините преди почивката.

В края на третата част се стигна до равенство 77:77. И тогава дойде моментът на  Янис Антетокумпо. Звездата на бъдещите шампиони беше във вихъра си в последната четвърт. 

Снимка: Reuters

За "Сънс" най-резултатен в шестия мач беше Крис Пол с 26 точки и 5 асистенции. Девин Букър регистрира 19 точки и 5 асистенции. 

Освен Янис, за шампионите се отличиха Крис Мидълтън, който записа 17 точки, 5 борби и 5 асистенции, и Боби Портис, който добави 16 точки за 23 минути от пейката.

Снимка: Reuters

Така, 50 години по-късно "Миуоки Бъкс" стана отново шампион в НБА!  

 

Тагове:

Милуоки Бъкс