на живо

Чакането свърши: Пулев срещу Чисора за Европейската титла тази вечер

На галавечер в Хамбург българинът срещу британеца в свирепа битка за Европейската титла в свръхтежка категория

Bild

Чакането за българския спортен фен почти приключи. Тази вечер около 00:00 ч. в „Барклейкард Арина” в Хамбург, Германия, Кубрат Пулев излиза в един от най-важните мачове в кариерата си.

Снимка: Getty Images

Кобрата е с 22 победи, 12 с нокаут и 1 загуба на професионалния ринг дотук. 35-годишният софиянец е бивш носител на Европейската титла след като я спечели през 2012 г. 

Единствената загуба в профи кариерата на родния боксьор дойде през ноември 2014 г. в мач за Световната титла именно в Хамбург срещу Владимир Кличко, когато беше нокаутиран в петия рунд от украинеца. 

Чисора е с 25 победи, 17 с нокаут и 5 загуби на ринга дотук. 32-годишният британец, родом от Зимбабве, също е бивш носител на Европейската титла и се е боксирал за Световната титла, но също не я е печелил.

В залата ще има над 8000 души, а най-очакваният мач за българския фен ще е главното събитие на галавечерта. Множество сънародници ще подкрепят на място Пулев във важния двубой в „Барклейкард Арина”.

Вчерашното претегляне на двамата боксьори в Хамбург показа, че Пулев е с 3,3 кг по-тежък от противника. При измерването Чисора се оказа 109,7 кг, а българинът 113 кг.

Очаквано претеглянето не мина без напрежение. Член на щаба на Кубрат Пулев уцели с пластмасово шише по главата Дерек Чисора, което вбеси британеца, който налетя на бой. До по-сериозни сблъсъци не се стигна, но зарядът за срещата е явен и спортният свят определено очаква с приковани погледи сблъсъка тази вечер.