на живо

25 години по-късно: Мирча Луческу отново хвърля Андреа Пирло в огъня

Съдбите на румънеца и италианеца отново се преплитат

Twitter

И през 1995 г. и сега съдбите на Мирча Луческу и Андреа Пирло се преплитат с пълна сила. 75-годишният румънец, който е най-възрастният треньор с отбор в групите на Шампионската лига, ще се изправи срещу бившия си играч тази вечер в мач от първия кръг на турнира.

"Динамо" Киев приема "Ювентус" в Украйна в мач, приличащ на бойно кръщение за Пирло. Бившият полузащитник пое "бианконерите" през лятото, часове след уволнението на Маурицио Сари.

Ръководството реши да се раздели с италианския специалист след отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига от "Олимпик" Лион, а от Пирло се иска да изведе "Юве" до върха, който от 1996 г. остава далеч от торинския гранд. Първата стъпка обаче трябва да бъде направена в негостоприемния Киев.

Тази вечер ще бъде интересно както на терена, така и край страничната линия, тъй като именно Луческу е треньорът, при когото Пирло записва първите си минути като професионален футболист. На 21 май през далечната вече 1995 г. румънският специалист пуска в игра срещу "Реджана" 16-годишният юноша на "Бреша", който се превръща в най-младия играч на тима с дебют в Серия "А".