на живо

"Аталанта" продължава да мечтае след гръмка победа над "Валенсия" (ВИДЕО)

Бергамаските спечелиха първия мач от 1/8-финалите с 4:1

Дебютантът "Аталанта" продължава да лети в Шампионската лига. Бергамаските победиха с 4:1 "Валенсия" в първия мач от 1/8-финалите и направиха огромна крачка към топ 8 в най-авторитетния клубен турнир.

Мачът се игра на "Сан Сиро" в Милано, а "нерадзурите" показаха голяма ефективност в атака. Те вкараха четирите попадения с пет точни удара в рамките на двубоя, като се възползваха по превъзходен начин от отслабената заради контузии защита на "прилепите".

Холандецът Ханс Хатебур вкара две попадения, а по веднъж се разписаха Йосип Иличич и Ремо Фройлер. Почетното попадение за "Валенсия" бе дело на резервата Денис Черишев. 

Домакините контролираха случващото се на терена през целия мач, докато гостите рядко стигаха до добри положения.

В 8-ата минута Марио Пашалич накара вратаря на гостите Чауме Доменек да се разтегне максимално, за да избие опасния му удар. Стражът обаче нямаше какво да стори осем минути по-късно, когато Алехандро Гомес намери на добра позиция Ханс Хатебур и той откри головата сметка на "нерадзурите". Това бе първи негов гол от април 2019 г.

Снимка: Reuters

"Валенсия" опита да отговори на предизвикателството, а в 30-ата минута Феран Торес разтресе гредата на домакините.

В 42-ата минута Пашалич подаде на Йосип Иличич, който с прекрасен удар от около 20 метра покачи на 2:0.

След подновяването на играта фалцов удар на Фройлер от границата на наказателното поле направи аванса на домакините три попадения, а в 63-ата минута Хатебур покачи на 4:0.

В 64-ата Денис Черишев влезе в игра и веднага повлия положително на "Валенсия". Той намали изоставането на тима си само две минути по-късно, а в края се отчете и с нов пропуск.

Снимка: Reuters

Отборът на "Аталанта" вече има 10 гола в Шампионската лига през този сезон. Те са вкарани от девет различни играчи. Тимът на Джан Пиеро Гасперини е най-резултатният италиански отбор през този сезон с 76 гола във всички турнири, като изпреварва далеч по-именитите "Ювентус", "Интер" и "Лацио".

Дотук най-големите европейски успехи в историята на "Аталанта" са полуфинал в КНК през 1988 г. и четвъртфинал в Купата на УЕФА през 1991 г.