на живо

"Атлетико" превзе "Олд Трафорд", "Юнайтед" е аут от Шампионска лига (ВИДЕО)

Тимът на Диего Симеоне постигна исторически успех

"Манчестър Юнайтед" е аут от Шампионската лига! "Атлетико" Мадрид продължава към четвъртфиналите, след като победи "червените дяволи" с 1:0 като гост в реванша (1:1 в първия двубой).

Тази вечер, на "Олд Трафорд", единственото попадение отбеляза Ренан Лоди в 41', когато засече с глава центриране на Антоан Гризман.

До края "Атлетико" бранеше геройски аванса си и записа историческо постижение. "Дюшекчиите", водени от Диего Симеоне, станаха първите, които елиминират и трите английски тима, печелили трофея в Шампионската лига. През 2013/2014 "Атлети" отстрани "Челси" в полуфиналите, през 2019/2020 изхвърли "Ливърпул" в осминафиналите, а сега спира "Юнайтед" в същата фаза.

"Атлетико" е едва шестият представител на Ла Лига, който превзема "Театъра на мечтите". Преди "рохибланкос" на "Олд Трафорд" спечелиха "Депортиво" Ла Коруня (2001), "Атлетик" Билбао (2012), "Реал" Мадрид (2013), "Севиля" (2018) и "Барселона" (2019).

За "червените дяволи" отпадането от Шампионската лига е трето поредно след равенство в първия двубой от сблъсъка - през 2012/2013 срещу "Реал" Мадрид в осминафиналите, през 2013/2014 срещу "Байерн" Мюнхен в четвъртфиналите и срещу "Севиля" в осминафиналите през 2017/2018.

"Юнайтед" не успя да преодолее испански отбор в елиминациите на евротурнир за 10-и път в последните си 13 опита. 

Вечерта бе разочароваща и за звездата на 20-кратния английски първенец - Кристиано Роналдо. Португалецът завърши мач от Шампионската лига без да отправи точен удар едва за трети път в славната си кариера. Предишните два случая са за "Юнайтед" срещу "Панатинайкос" през ноември 2003-а и за "Реал" Мадрид срещу "Барселона" през май 2011 г.

Роналдо не преминава осминафиналите в трети пореден сезон, два от които с "Ювентус". Пекратният носител на "Златната топка" има и едно отпадане на четвъртфинал с "бианконерите". Преди това той записа серия от 8 класирания за полуфиналите с екипа на "Реал" Мадрид.