на живо

Байерн (Мюнхен) измъкна победа от Манчестър Сити в края (ВИДЕО И СНИМКИ)

Погром на Рома над ЦСКА (М) и на Порто над БАТЕ. Барселона надви Апоел (Н)

Осем мача от груповата фаза на Шампионската лига се изиграха тази вечер. В най-интригуващия двубой Байерн (Мюнхен) надви Манчестър Сити с 1:0 с гол на Жером Боатенг в 90-ата минута. Баварците цели 4 пъти претендираха за дузпа, но испанският рефер Алберто Ундиано Майенко остана безмълвен.

Рома разнебити ЦСКА (Москва) с 5:1 в другия мач от Група "Е". Аякс и ПСЖ завършиха при резултат 1:1, а в другия двубой от Група "F" Барселона надви АПОЕЛ (Никозия) с минималното 1:0, благодарение на Жерард Пике.

В Група "G" Челси и Шалке 04 не излъчиха победител (1:1), а Спортинг записа 1 точка при гостуването си на Марибор със същия резултат. Атлетик (Билбао) и Шахтьор (Донецк) поделиха точките след нулево реми в срещата помежду си от Група "Н". В другия сблъсък Порто попиля БАТЕ Борисов с 6:0.

Байерн (Мюнхен) - Манчестър Сити 1:0

С гол на Жером Боатенг в последната минута Байерн (Мюнхен) едва се справи с Манчестър Сити с 1:0 на "Алианц Арена".  Баварците безспорно бяха по-добрият отбор на терена, но не съумяха да си осигурят преднина за час и половина игра. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола на няколко пъти искаха дузпа, но испанският съдия остана сляп и глух за претенциите им. Боатенг сложи край на спора в 90-ата минута. Силният му изстрел се отклони в гърба на Марио Гьотце, а вратарят на англичаните Джо Харт беше безпомощен.

Още преди отброяването на 1 минута игра Томас Мюлер имаше шанс да се разпише, но при излизането си сам срещу стража на „гражданите”, германецът изгуби равновесие. В 21-ата минута реферът не посочи бялата точка в полето на гостите, след като шут на Марио Гьотце се отби в ръката на капитана на Манчестър Сити Венсан Компани. 

Англичаните се окопитиха и силите на терена се изравниха. Един Джеко пропиля две отлични възможности. В 36-ата минута Томас Мюлер се отчете с втори уникален пропуск, след като излезе сам срещу Харт, излъга го, но после прати топката от външната страна на мрежата. 

"Гражданите" отговориха с изстрел на Бакари Саня с глава след корнер, но вратарят Мануел Нойер не се поколеба да спаси.

Байерн демонстрира тотална доминация след почивката. В 52-ата минута Филип Лам стреля силно, но в аут. На няколко пъти Гьотце сериозно застраши вратата на Джо Харт, но не успя да оплете кълбото в мрежата й.

В 60-ата минута Фернандиньо игра с ръка в своето наказателно поле, но и този път арбитърът си замълча.  При атака "гражданите" в 84-ата минута Силва беше спънат от Бенатия, но дузпа отново не беше отсъдена. Боатенг взе нещата в свои ръце и в 90-ата минута вкара за 1:0 след мощно воле.

В продължението Сити можеше да се добере до точката, но Серхио Агуеро не успя да се възползва от грешка на защитата на баварците. Германският шампион среща с ЦСКА (Москва) с комфортен актив от 3 точки. "Гражданите" пък приемат Рома, който в другия мач от групата разби руснаците с 5:1.

Рома - ЦСКА (Москва) 5:1

Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за московчани, но тимът не се представи на нужното ниво.

Хуан Мануел Итурбе даде начало на погрома още в 6-ата минута. Жервиньо удвои преднината на Рома четири минути след това, а в 20-ата минута Майкон направи резултата класически. В 31-ата минут Жервиньо пак се отчете. Така италианците излязоха на почивката при сломяващия резултат от 4:0.

Втората част отново започна с домакински натиск. Отчаянието съвсем превзе руснаците, след като Сергей Игнашевич си вкара автогол.  В 82-ата минута Ахмед Муса отбеляза почетното попадение за ЦСКА и оформи крайното 5:1.

Аякс - ПСЖ 1:1

Аякс и ПСЖ си размениха по един гол в Група "F". Уругвайският национал на френския шампион Единсон Кавани откри резултата в 14-ата минута. Четвърт час преди края на редовното време Ласе Шьоне изравни и оформи крайното 1:1.



Барселона - АПОЕЛ (Никозия) 1:0

В другия мач от групата отборът на Барселона надви АПОЕЛ (Никозия) с1:0 на "Камп Ноу". Жерард Пике донесе успеха с попадение в 28-ата минута. Каталунският тим доминираше през по-голямата част от срещата, но защитата на кипърците попречи да се стигне до по-изразителна победа.

Първата възможност пред домакините дойде в 12-ата минута. Лионел Меси стреля от фаул, но вратарят изби. Малко по-късно бразилската звезда Неймар стреля към далечната сглобка, но топката излезе в аут. Въпреки старанието на АПОЕЛ да отвърне с контраатаки, в 28-ата минута Меси центрира от фаул, а Жерард Пике се възползва по най-добрия начин и с глава заби топката в мрежата.

И след почивката домакините владееха положението. В 68-ата минута топката попадна в мрежата на гостите, но при явна засада. В края на редовното време  Меси беше много близо до гол, но при добавката беше блокиран. В крайна сметка наставникът на каталунците Луис Енрике дебютира в Шампионската лига с победа.

Челси - Шалке 04 1:1

Лондонският гранд Челси записа само 1 точка след 1:1 с Шалке 04 на свой терен. Мениджърът на „сините” Жозе Моуриньо пусна в игра ветерана Дидие Дрогба за сметка на Диего Коща. Домакините откриха чрез Сеск Фабрегас още в 11-ата минута. Ситуацията предизвика недоволството на германския тим, тъй като преди да се развие головата ситуация Фабрегас извърши нарушение срещу бранителя Макс Майер.

Дрогба пропусна страхотен шанс да удвои в началото на второто полувреме. Комбинация между Дрогба и Азар изведе белгиеца на отлична позиция, но ударът му профуча край вратата. Шалке отговори с изстрел на Кевин-Принс Боатенг, но това не смути стража Тибо Куртоа. При страхотна атака след час игра Дрогба отново пропусна целта. Гостите се възползваха от малшанса на съперника си. В 62-та минута Хунтелаар отне топката от Фабрегас в половината на Шалке и комбинира с Дракслер, след което напредна, отново получи топката и неспасяемо я оплете в мрежата.

До края на мача и двата тима имаха шансове за гол, но в крайна сметка си поделиха точките. В другия мач от групата Марибор и Спортинг (Лисабон) също завършиха 1:1.

Марибор - Спортинг 1:1

В 80-ата минута играещият под наем в португалския клуб Луиш Нани откри резултата. Домакините от Словения изравниха в последната минута на редовното време след гол на Лука Захович.

Атлетик (Билбао) - Шахтьор (Донецк) 0:0