на живо

"Бенфика" нокаутира "Аякс" с един удар насред Амстердам (ВИДЕО)

Лисабонските "орли" поднесоха изненадата в осминафиналите на Шампионска лига

"Бенфика" поднесе изненадата в осминафиналите на Шампионска лига! "Орлите" от Лисабон продължават напред в турнира, след като спечелиха с 1:0 гостуването си на "Аякс".

Така португалците се класират за следващата фаза с общ резултат 3:2 след 2:2 на своя "Ещадио Да Луж" в края на февруари.

Тази вечер "Бенфика" предимно се бранеше, но изчака своя момент. Той настъпи в 77', когато Дарвин Нунйес засече с глава центриране на Алекс Грималдо от пряк свободен удар. Това се оказа и единственият точен изстрел за селекцията на Нелсон Верисимо в мача.

Със своите 22 години и 264 дни Нунйес стана най-младият уругваец с попадение в елиминациите на Шампионската лига. Преди него водеше Кристиан Родригес, който бе на 23 години и 189 дни при гола си за "Порто" срещу "Манчестър Юнайтед" през сезон 2008/2009.

Отборът на "Бенфика" е на четвъртфинал в Шампионската лига за пети път в своята история, като предишните влизания на "орлите" сред най-добрите осем са през 1995, 2006, 2012 и 2016 г. Португалският гранд обаче не е стигал до полуфиналите на европейски клубен турнир от 1990 г. насам.