на живо

Бензема изведе "Реал" до паметен обрат срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Сълзи за Меси, Неймар и Мбапе на "Бернабеу"

Бензема изведе "Реал" до паметен обрат срещу ПСЖ (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид успя! Кралският клуб продължава към четвъртфиналите на Шампионската лига след паметен обрат срещу "Пари Сен Жермен".

Испанският гранд победи с 3:1 в реванша на своя "Сантиаго Бернабеу" и разплака атомното трио Меси-Неймар-Мбапе. "Реал" се класира за финалната осмица с общ резултат 3:2, реванширайки се на привърженците си за минималната загуба в Париж преди месец.

Килиан Мбапе откри за ПСЖ в 39', но в герой за тима на Карло Анчелоти се превърна Карим Бензема, който отбеляза хеттрик, като бе точен в 61', 76' и 78'. 

Снимка: Getty Images

Тази вечер гостите бяха по-активни през първата част. Още в началото вратарят Тибо Куртоа трябваше да се намесва при удар на Килиан Мбапе.

ПСЖ продължи да владее инициативата и в 34' Мбапе преодоля стража на "Реал", но попадението не бе зачетено заради засада. В 39' обаче французинът беше изведен отлично от Неймар и откри резултата - 1:0.

Така Мбапе стана деветият разписвал се в 3 поредни мача срещу "Реал" в Шампионската лига и най-младият с такова постижение със своите 23 години и 79 дни.

Снимка: Getty Images

Селекцията на Маурисио Почетино имаше превес и малко след почивката, а още един гол на Мбапе бе отменен.

Началото на знаменития обрат даде вратарят на гостите Джанлуиджи Донарума, който сбърка под натиска на Бензема в 61', топката попадна във Винисиус, той намери Бензема и резултатът бе изравнен. Протестите на гостите, че срещу Донарума е било извършено нарушение бяха отхвърлени от съдийската бригада.

Последва крах за ПСЖ в рамките на две минути между 76' и 78', когато Бензема ознаменува своя мач №500 за "Реал" с хеттрик.

Снимка: Getty Images

По този начин нападателят се изкачи на трето място във вечната голмайсторска листа на "Лос Меренгес". Бензема има вече 309 попадения - едно повече от Алфредо Ди Стефано, а пред него са само Раул с 323 и Кристиано Роналдо с 450. Френският таран стана и най-възрастният с хеттрик в Шампионската лига със своите 34 години и 80 дни.

ПСЖ отпада в осминафиналите за четвърти път в последните шест сезона. Поражението от "Реал" върна парижани към спомените от 2017-а и 2019-а, когато тимът бе елиминиран съответно от "Барселона" и "Манчестър Юнайтед" след феноменални обрати.

Снимка: Getty Images