на живо

Без Неймар на финала заради фланелка на "Лайпциг"?

Бразилецът е нарушил протокола за COVID-19

Reuters

Най-голямата звезда на "Пари Сен Жермен" Неймар може да не играе във финала на Шампионската лига, твърди британският "Сън".

Причината не е контузия на бразилския нападател, а несъобразена постъпка, която заплашва да го лиши от участие в последния двубой от турнира на 23 август.

След края на полуфинала срещу "Лайпциг", спечелен от французите с 3:0, Неймар си размени фланелката със защитника на германския тим Марсел Халстенберг. Това е нарушение на приетия от УЕФА протокол за провеждане на мачовете от европейските клубни турнири с оглед на пандемията от COVID-19.

Снимка: Reuters

Протоколът определя обхвата на хигиената и хигиенните процедури, както и процедурата за тестване за коронавирус. В него изрично е упоменато, че футболистите трябва да се въздържат от размяна на фланелки и се добавя, че евентуални нарушения могат да доведат до наказания, съобразени с дисциплинарния правилник на УЕФА.

Преди подновяването на сезона в Шампионската лига беше съобщено, че при случай на размяна на фланелки между футболисти, съответните играчи ще бъдат поставени в изолация за период от 12 дни.

ПСЖ се класира за първи път в историята си за финала в най-авторитетния клубен турнир. Съперникът на парижани ще бъде определен тази вечер от полуфинала "Байерн" Мюнхен - "Олимпик" Лион. Срещата е от 22 ч. по bTV Action.