на живо

Консервативен "Наполи" изпусна победата срещу "Барса", Меси не блесна на "Сан Паоло"

Каталунците отново колебливи при гостуване в Шампионска лига

Консервативен "Наполи" изпусна победата срещу "Барса", Меси не блесна на "Сан Паоло"

"Наполи" и "Барселона" завършиха при резултат 1:1 първия си осминафинален мач от Шампионска лига. И двата тима могат да бъдат доволни от развитието на срещата, но домакините все пак ще съжаляват, че имаха преднина до 57-ата минута, а не съумяха да спечелят и да пътуват с предимство за реванша на "Камп Ноу".

"Адзурите" остават само с два домакински успеха над испански отбори в историята си, а "Барселона" не спечели за осми път в последните си 10 гостувания в елиминациите на турнира. Каталунците все още са без успех в пролетната фаза на турнира на надпреварата от 2006 година насам, когато спечелиха на "Сан Сиро" срещу "Милан".

Снимка: Reuters

Пред над 50 хиляди зрители на стадион "Сан Паоло" домакините имаха подчертано защитен подход, чрез който през първото полувреме не позволиха на съперника да създава каквито и да е положения пред вратата на Давид Оспина. "Наполи" издебна грешка на съперника в 30-ата минута, когато Пиотр Жиелински отне топката и асистира на Дрийс Мертенс. Той се разписа с хубав изстрел в далечния ъгъл на вратата, изравнявайки се с Марек Хамшик на първата позиция във вечната голмайсторска класация на гранда от Неапол.

И двамата вече са с актив от 121 гола, но белгиецът ги отбеляза за 200 срещи по-малко от словака. Попадението на Мертенс също така е под номер 8000 в историята на Шампионска лига, а именно в този турнир нападателят достигна актив от 16 гола за едва 33 срещи, като само Лионел Меси и Карим Бензема са го правили по-бързо (29 двубоя).

Снимка: Reuters

След почивката "Барса" подобри изявите си и в 57-ата минута изравни чрез Антоан Гризман. Французинът се възползва от асистенция на Нелсон Семедо, който получи великолепно подаване от Серхио Бускетс. Гризман се разписа за 14-и път във всички турнири от началото на сезона и осигури ценен гол на чужд терен за испанския колос. Малко по-късно Хосе Мария Кайехон пропусна при отлична възможност, бивайки спрян от страхотно спасяване на Тер Стеген.

Снимка: Reuters

Меси не успя да демонстрира гениалните си умения при първата си поява в храма на своя сънародник - легендата Диего Марадона, 29 години, след като за последно той носи екипа на "Наполи". След три седмици на "Камп Ноу" домакините ще опитат да елиминират италиански отбор в Европа за първи път от финала през 2015 година. "Наполи" все още има добри шансове за едва втори успех в елиминационен сблъсък в два мача срещу испански тим в своята история.