на живо

Битката на бюджетите, епизод 2: "Сити" и ПСЖ определят първия финалист в ШЛ

"Гражданите" с аванс от 2:1 като гост

Reuters

Кулминацията в Шампионската лига е все по-близо, а тази вечер ще научим името и на първия финалист. Само шест дни след първия мач в Париж, "Манчестър Сити" и ПСЖ ще излязат на терена за един още по-вълнуващ, но и решителен сблъсък.

"Гражданите" сътвориха обрат преди седмица и с аванс от 2:1 и два гола на чужд терен имат добро предимство в преследването на първия си финал в най-авторитетния турнир.

На своя страна Пеп Гуардиола има и статистиката, според която във всички 47 случая, в които английски отбор печели като гост в елиминациите, след това продължава напред.

Снимка: Reuters

От началото на сезона "небесносините" се представят много стабилно у дома. Имат само три загуби в 25 мача на "Етихад" във всички турнири.

Съперникът ПСЖ обаче е впечатляващ гост, като в Шампионската лига вече вкара 10 гола при гостуванията на "Манчестър Юнайтед", "Барселона" и "Байерн" Мюнхен, и спечели всяка от срещите.

Снимка: Reuters

Сериозен проблем за парижани представлява травмата в прасеца на Килиан Мбапе. Треньорът на "Пари Сен Жермен" Маурисио Почетино ще вземе решение за него в последния момент.

Наскоро авторитетното издание "Форбс" актуализира класацията си за футболни тимове с най-голяма стойност. В нея "Сити" заема 6-та позиция (4 млрд. долара), а ПСЖ е 9-ти (2,5 млрд. долара). 

Tези средства, идващи от шейховете от Близкия Изток, обаче задължават. И ПСЖ, и "Сити" не са печелили най-силния европейски клубен турнир и сме убедени, че довечера ни чака истинско зрелище.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com