на живо

Буфон срещу Тер Стеген в сблъсъка на супервратарите

Един от тях ще трябва да се оттегли примирено в съблекалнята

Getty Images/Guliver Photos

Тази събота един срещу друг се изправят два велики отбора, съставени от опитни и класни футболисти. Такива са и вратарите Джанлуиджи Буфон и Марк Андре тер Стеген, които обаче са от различни школи и поколения. Единият от тях ще бъде от страната на победителите, другият ще трябва да се примири със загубата и да се прибере по-бързо в съблекалнята, тъй като няма да има повод за радост.

Буфон е неизменен страж в състава на Ювентус, а Тер Стеген пази за Барселона в турнира за купата на Испания и Шампионската лига.

Пътят им до Шампионската лига е различен, но общото и при двамата е едната цел – спечелването на Шампионската лига.

Учудващо, световният шампион с Италия от 2006 година Буфон досега не е печелил Шампионската лига, в това издание на шампионата той е вратарят с най-малко допуснати гола- 7.

Буфон изрази мнението си за колегата си и противник Тер Стеген: „От Германия той научи много неща, сега работи за името си в Барселона. Техничен е, показва характер, германецът иска да спечели трофея насред Берлин”.
Суперсблъсъкът между отборите на Барселона и Ювентус от финала на Шампионската лига е на 6 юни от 21:45 часа, а коментарното студио започва в 20:00 часа по Ring.bg.