на живо

Ханзи Флик: Няма да променяме стила си заради ПСЖ

Не пропускайте финала в Шампионската лига в неделя вечер от 21 ч., пряко по bTV Action

Reuters

Треньорът на "Байерн" Мюнхен Ханзи Флик заяви, че отборът му няма да променя стила си за финала срещу ПСЖ. В неделя вечер от 22 ч. баварците ще спорят с ПСЖ за трофея в Шампионската лига. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action, а коментарното ни студио започва точно в 21 ч. 

"Нашият стил се основава на високата преса. Разбира се, това оставя пространства зад гърбовете на нашите бранители. Знаем, че ПСЖ разполага с много бързи играчи, но това, което ни гарантираше успех досега бе високата преса, така че няма да променяме много неща. Очакваме с нетърпение утрешния двубой, защото това е кулминацията на сезона. Ще се опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни, защото можем да спечелим този мач само ако всеки даде 100% от себе си.", каза треньорът на официалната пресконференция преди финала.

"Радваме се, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света и един от най-добрите треньори. Щастлив съм, че ще срещна Томас утре. Ценя го високо", добави Флик.

55-годишният специалист коментира и състоянието на Бенжамен Павар, който в продължение на няколко седмици лекуваше контузия. Жером Боатенг пък получи мускулна травма по време на полуфинала с "Олимпик" Лион.

"Доволен съм, че Бенжамен е с нас. Сигурен съм, че той е на 100% готов. Тренировката тази вечер ще бъде още един тест за него. След това ще обсъдим възможностите. Жером също ще тренира днес. Аз съм треньор, който обича да изчаква до самия край на финалната тренировка. След това ще разговаряме и ще вземем решение.", добави Флик.