на живо

Футболистите на "Зенит" покровителстват бездомни животни (ВИДЕО)

Страхотен жест

/Twitter

Мил жест на футболисти разчувства феновете. Играчите на "Зенит" Санкт Петербург се появиха за мача си с "Ростов" от руското първенство, носейки на ръце по едно куче.

Причината за пухкавите приятелчета в обятията на играчите е, че те са се включили в кампания по случай Международния ден на домашните любимци.  

"Кучетата са по-добре у дома!" се казва инициативата, с която се цели да се акцентира върху проблема и отговорността на хората към бездомните животни в Русия.

До 2020 г. в страната са регистрирани над 600 хиляди бездомни кучета.

Снимка: /Twitter

Играчите на "Зенит" призовават всеки, който има желание, да прибере в дома си по един четириног приятел или да помогне с каквото може на приютите.

От началото на сезона подобен вид кампании за бездомни животни бяха подкрепени и от други футболни първенства, сред които и българското. Играчите на "Ботев" и "Локомотив" Пловдив бяха сред най-активните.

Снимка: Lap.bg

В сряда "Зенит" е домакин на "Челси" в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е от 19:45 ч. и може да я гледате на живо по bTV Action. Коментарното ни студио започва 45 минути по-рано.

Руският гранд няма шанс за класиране за директните елиминации в Шампионската лига, но почти сигурно ще завърши на третото място, което ще го прати в Лига Европа напролет.