на живо

Гуардиола: За да спечелим финала, трябва да страдаме (ВИДЕО)

Гледайте "Манчестър Сити" - "Челси" в събота (29 май) от 21 ч. по bTV Action

Reuters

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола е категоричен, че изходът от мача за трофея в Шампионската лига срещу "Челси" по никакъв начин няма да засегне бъдещето му.

В събота (29 май) от 21 ч. "гражданите" ще се изправят срещу "сините" на "Ещадио до Драгао" в Порто, а срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action.

Снимка: Reuters

"Знам как точно искаме да играем и срещу кой играем. Невероятна привилегия е да бъда тук. Лично аз, когато стартирах кариерата си, никога не съм очаквал да бъда дори на един финал в Шампионската лига. А сега отново съм на такъв. Всеки иска да победи, но за да спечелиш, трябва да играеш. При някои играчи може да има повече напрежение, но трябва да се справят. Сигурен съм, че за да спечелиш финал, трябва да страдаш. Трябва да бъдем устойчиви и да коригираме лошите моменти в хода на мача. Трябва да се опитаме да бъдем себе си.", каза испанецът на официалната пресконференция преди мача.

"Чувствам се ужасно за играчите, които няма да играят във финала. Това е катастрофа. Съветвам ви да не ставате мениджъри. Нямам толкова мили думи, с които да донеса облекчение на тези момчета. Животът дава втори шанс. Много съжалявам за тези, които няма да играят. Тези, които са селектирани, трябва да спечелят мача."

Снимка: Reuters

"Със сигурност оставам в "Манчестър Сити", независимо какво ще се случи утре. Дали ще победим, или ще загубим, това няма да промени бъдещето ми", заяви Гуардиола.