на живо

"Интер" превзе "Анфийлд", но отпадна от Шампионска лига (ВИДЕО)

"Нерадзурите" сложиха край на серията от 28 мача без загуба у дома за "Ливърпул"

"Интер" превзе "Анфийлд", но отпадна от Шампионска лига (ВИДЕО)

"Интер" осъществи подвиг, побеждавайки "Ливърпул" с 1:0 като гост в осминафиналния реванш между двата тима от Шампионската лига. Въпреки това мърсисайдци продължават напред с общ резултат 2:1 заради успеха с 2:0 в Милано преди месец.

Победното попадение за италианския гранд тази вечер бе дело на Лаутаро Мартинес, който прати топката в мрежата зад Алисон с далечен шут в 61'.

Надеждите на "нерадзурите" обаче до голяма степен бяха прекършени само две минути по-късно, когато Алексис Санчес получи втори жълт и респективно червен картон за грубо влизане в краката на Фабиньо.

Снимка: Getty Images

"Интер" спря серията на "Ливърпул" от 12 поредни победи във всички турнири, както и впечатляващата поредица от 28 двубоя без поражение на "Анфийлд".

На английския тим липсваше и късмет тази вечер - първо Жоел Матип удари греда в 31', след това същото направи и Мохамед Салах в 52'.

Преди реванша "червените" от града на "Бийтълс" бяха се наложили в три поредни мача срещу "Интер" - 2:0 и 1:0 в осминафиналите на през 2008 г. и 2:0 този сезон.

"Ливърпул" е на четвъртфинал в Шампионската лига за четвърти път в последните пет сезона, като се провали в осминафиналите единствено през 2019/2020, когато отпадна от "Атлетико" Мадрид с общ резултат 2:4 (0:1 и 2:3). 

Снимка: Getty Images