на живо

Колеблив "Манчестър Юнайтед" загуби от смел "Истанбул Башакшехир" (ВИДЕО)

Турският тим прекъсна серията на "червените дяволи"

Колеблив "Манчестър Юнайтед" загуби от смел "Истанбул Башакшехир" (ВИДЕО)

Отборът на "Манчестър Юнайтед" допусна първа загуба в Шампионската лига през този сезон, след като отстъпи с 1:2 при гостуването на "Истанбул Башакшехир".

Турският тим прекъсна серията от 10 мача без загуба за "червените дяволи" на чужд терен.

Всички голове на стадион "Фатих Терим" в Истанбул паднаха през първата част. Дебютантът в Шампионската лига поведе с 2:0 до 40-ата минута след голове на Демба Ба и Един Вишча.

Със своите 35 години и 163 дни Демба Ба се превърна във втория най-възрастен африкански голмайстор в Шампионската лига след Дидие Дрогба, който се разписва на 36 години и 259 дни през ноември 2014 г.

Снимка: Reuters

Един Вишча пък е първият играч с гол и асистенция в един мач срещу "Юнайтед" от Ариен Робен, който го прави през 2014-а с екипа на "Байерн" Мюнхен. 

В 43-ата минута с първия си точен удар в мача гостите от Манчестър намалиха резултата. Точен бе Антони Марсиал с глава след хубаво центриране на Люк Шоу.

През втората част играчите на Оле Гунар Солскяер владееха инициативата, но така и не стигнаха до изравнителен гол.

В другия ранен мач в турнира "Зенит" и "Лацио" завършиха 1:1. Домакините от Санкт Петербург откриха резултата в 32-ата минута чрез Александър Ерохин, който се възползва от чудесна комбинация с капитана Артьом Дзюба.

Снимка: Reuters

"Орлите" стигнаха до точката в 82-ата минута, когато Фелипе Кайседо засече ниско центриране на Франческо Ачерби.

В добавеното време на мача "Зенит" можеше да стигне до успеха, но гол на Андрей Мостовой бе отменен зарази засада.