на живо

Комични вратарски грешки помогнаха на "Ювентус" за категоричен успех в Будапеща

Старата госпожа направи важна крачка към класиране за елиминациите на Шампионската лига

Комични вратарски грешки помогнаха на "Ювентус" за категоричен успех в Будапеща

"Ювентус" постигна убедителен успех с 4:1 като гост на "Ференцварош" в среща от третия кръг на Група 7 в Шампионската лига. Очакванията на мнозина специалисти бяха за по-оспорван сблъсък, но унгарският гранд показа прекалено голямо уважение към реномирания си съперник, подходи неуверено към двубоя и заслужено допусна второ поражение в надпреварата. "Ювентус" спечели на унгарска земя за първи път в историята си, а "зелените орли" от Будапеща остават без успех в официална среща с италиански тим в историята си.

Кристиано Роналдо започна като титуляр за Старата госпожа, излизайки в мач от Шампионска лига за 18-и пореден сезон. Само Икер Касияс има по-дълга поредица от 20 кампании с мач от надпреварата. Но звездата на вечерта бе колегата на Кристиано в атака - Алваро Мората. Нападателят откри резултата още в 7-ата минута след асистенция на Хуан Куадрадо. "Ференцварош" организира малко по-качествени нападения до края на полувремето, но така и не затрудни сериозно отбраната на италианския шампион и вратаря Войчех Шченсни.

Снимка: Reuters

Само 15 минути след почивката "бианконерите" първо пропуснаха чисто голово положение, след като Кристиано Роналдо пропусна да уцели вратата от пет метра, но почти веднага след това португалецът асистира на Мората, който бе точен за втори път чрез техничен изстрел от движение в горния ляв ъгъл на вратата. Това е четвърто попадение за стрелеца в настоящото издание на Шампионската лига, както и общо шесто след завръщането му в "Ювентус". Всяко от тях той реализира при гостуване.

Пауло Дибала влезе на смяна в 67-ата минута, а едва пет по-късно се възползва от кошмарна грешка на вратаря Денес Дибус, който изпусна топката от контрол и я поднесе на аржентинеца на пет метра от опразнената врата. Дибала е единственият играч на "Юве" с поне гол за отбора във всеки от последните шест сезона на Шампионската лига. След още 10 минути Дибус реши да затвърди впечатлението, че е разколебан и отново допусна груба неточност, подавайки топката на Дибала, и този път пред вратата. Стражът отрази последвалия удар, но в опит да изчисти Лаша Двали си отбеляза автогол. Почетното попадение за "Ференцварош" бе дело на резервата Франк Боли, който бе точен в 90-ата минута.

Снимка: Reuters

"Ювентус" отбеляза четири гола в двубой от Шампионската лига за първи път от септември 2016 година, когато спечели с 4:0 срещу "Динамо" в Загреб. Успехът в Будапеща е важна стъпка за Старата госпожа към класиране за елиминациите, защото тимът на Андреа Пирло вече има шест точки на втората позиция в класирането на групата, а "Ференцварош" и "Динамо" Киев са със само една в актива си. "Барса" води в групата с 9 точки, а в следващия кръг "Юве" приема унгарския шампион в Торино.