на живо

Коутиньо играе с реплика на детска фланелка

"Байерн" няма размер за бразилеца

Филипе Коутиньо изглежда в много добра форма след преминаването си под наем в "Байерн" Мюнхен през лятото и отбеляза няколко важни гола за германския шампион.

Официалният сайт на Бундеслигата обаче направи едно разкритие - бразилецът играе с фланелка, която е детски размер и дори не е оригинална, а реплика.

Снимка: Getty Images

Причината е, че спортният концерн "Адидас", който облича баварците, е осигурил екипировката за сезона преди Коутиньо да се премести на "Алианц Арена". Затова 27-годишният полузащитник е принуден да играе домакинските мачове в първия си полусезон в Бундеслигата с реплика на оригиналната тениска в детски размер.

За негово щастие, екипите за гостуване и за мачовете в Шампионската лига му стоят идеално. 

"Адидас" ще осигури оригинална тениска за Коутиньо за втория полусезон.

Снимка: Getty Images

Бившият играч на "Ливърпул" не се притеснява, че носи фланелка, която е достъпна за по-голямата част от лоялните фенове на "Байерн". Напоследък той загатна за формата, която демонстрираше преди трансфера в "Барселона" и вече има 7 гола и 7 асистенции за баварците в 20 мача.

Снимка: Getty Images

През миналия уикенд Коутиньо отбеляза и първия си хеттрик за германския шампион, като добави и две асистенции при победата с 6:1 над "Вердер" Бремен на "Алианц Арена".