на живо

Лудогорец взе точка от Ливърпул след 2:2 (СНИМКИ И ВИДЕО)

"Орлите" изравниха в 88-та минута чрез Георги Терзиев

Лудогорец извоюва точка от домакинството си на Ливърпул в среща от Група "B" на Шампионската лига след 2:2. Даниел Абало откри резултата още в 3-ата минута след грешка на вратаря Симон Миньоле. "Мърсисайдци" стигнаха до пълния обрат след голове на Рики Ламбърт в 8-ата и Джордан Хендерсън в 37-ата минути. Разградчани заслужено стигнаха до равенството с гол на Георги Терзиев в 88-ата минута.

Лудогорец спечели четвъртата си точка в групата и остава на 4-ото място кръг преди края. Последният мач на българския шампион е на 9 декември срещу Реал (Мадрид). Испанският гранд надви с 1:0 Базел при гостуването си в Швейцария и е на върха с 15 точки.

"Орлите" играеха за задължителна победа срещу петкратния европейски шампион в предпоследния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. 

В детайли

Българският отбор излезе без страх за пореден път и натисна гостите от самото начало. В третата минута Лудогорец откри, след като Симон Миньоле не реагира добре, а най-съобразителен се оказа Дани Абало. Той вкара топката във вратата с премерен, техничен удар.

Неразбирателство между Козмин Моци и Владислав Стоянов доведе до комичен изравнителен гол за Ливърпул в 8-ата минута. Рики Ламбърт реализира с глава.

Лудогорец не се пречупи и продължи да атакува. Техничен шут на Йордан Минев излетя в аут. Малко по-късно, след пробив на Михаил Александров и центриране, Коло Туре за малко да се отбележи автогол, но топката премина на сантиметри от гредата.

Добро центриране на Ешпиньо от фал доведе до опасност пред вратата на англичаните, но ударът с глава на Марселиньо не намери вратата на Ливърпул.

След равностойни минути, Рахийм Стърлинг проби опасно през центъра и стреля, но в аут. Минута след това десният бек на Ливърпул – Манкиьо, проби отдясно и стреля, но Владислав Стоянов спаси уверено.

Колебливите изяви на Симон Миньоле продължиха и той за малко да изпусне една топка, след като Ешпиньо стреля опасно от фаул. Все пак не се стигна до нищо по-опасно.

В 37-та минута дойде и вторият гол за Ливърпул. Рахийм Стърлинг проби отляво и подаде към Джордан Хендерсън, който запази самообладание и реализира.

До края на полувремето не се стигна до по-сериозни опасности. Лудогорец показа добра игра през цялото полувреме, но класата и опита на Ливърпул оказаха своето влияние.

Главен съдия на срещата bе испанецът Матеу Лаос. На 10 октомври той бе арбитър при загубата на България с 0:1 от Хърватия в европейска квалификация.

Лудогорец и Ливърпул имат по 3 точки в Група "В". Лидер е Реал Мадрид с 12, а Базел има актив от 6 т.

Като централен нападател за "орлите" играе Дани Абало, а Юнес Хамза остана на резервната скамейка за сметка на Върджил Мисиджан.

В състава на Ливърпул няма изненади. Селекционерът Брендън Роджърс не може да разчита на контузените си нападатели Марио Балотели и Даниел Стъридж.

Началото на второто полувреме беше скучно, без опасности за двата отбора. В 58-та минута Михаил Александров стреля опасно, но не улучи вратата.

Малко по-късно Мисиджан беше фаулиран на границата на наказателното поле, но последвалият удар на Ешпиньо не затрудни вратаря на гостите.

Лудогорец проведе масиран натиск, който доведе до множество опасни разбърквания във наказателното поле на Ливърпул, но не успя да доведе нещата до гол. Жуниор Кишада, който се появи като резерва за Лудогорец заедно с Вандерсон, стреля в аут.

После Ливърпул имаше много добър шанс, но Владислав Стоянов отрази удар на Стърлинг, който излезе очи в очи с вратаря на "орлите".

Третата резерва за разградчани – Юнес Хамза, стреля отблизо, като топката се отби в играч на Ливърпул и излезе в корнер. Имаше претенции за дузпа, но те бяха неоснователни.

В 88-та минута се случи неизбежното. Лудогорец изравни, след като Вандерсон центрира от ъглов, Светослав Дяков отклони, а непокритият Георги Терзиев заби топката в оголената врата след удар с глава. Така справедливостта възтържествува и натискът на Лудогорец беше материализиран.

До края на мача последваха инфарктни минути, Третата резерва за разградчани – Юнес Хамза, стреля отблизо, като топката се отби в играч на Ливърпул и излезе в корнер. Имаше претенции за дузпа, но те бяха неоснователни.

В 88-та минута се случи неизбежното. Лудогорец изравни, след като Вандерсон центрира от ъглов, Светослав Дяков отклони, а непокритият Георги Терзиев заби топката в оголената врата след удар с глава. Така справедливостта възтържествува и натискът на Лудогорец беше материализиран.

До края на мача последваха инфарктни минути, като Кишада пропусне да подаде на Юнес Хамза при най-опасното положение пред вратата на гостите.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИВЪРПУЛ 2:2

1:0 Даниел Абало 3
1:1 Рики Ламбърт 8
1:2 Хендерсън 37
2:2 Георги Терзиев 88

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Й. Минев, Ешпиньо (81-Ешпиньо), Дяков, М. Александров (72-Вандерсон), Марселиньо, Абало (69-Кишада), Мисиджан

ЛИВЪРПУЛ: 22. Симон Миньоле, 19. Хавиер Манкийо, 37. Мартин Шкъртел, 4. Коло Туре, 2. Глен Джонсън, 21. Лукаш Лейва, 24. Джо Алън, 14. Джордан Хендерсън, 8. Стивън Джерард, 31. Рахим Стърлинг, 9. Рики Ламбърт

Реал (Мадрид) победи Базел като гост с минималното 1:0 в мач от Група "В" на Шампионската лига. Единственото попадение реализира Кристиано Роналдо в 35-ата минута. Реал събра 15 точки след пет поредни победи, Базел е с 6, Ливърпул и Лудогорец са с по 4. В последните мачове Реал Мадрид приема Лудогорец, а Ливърпул е домакин на Базел. С попадението си днес Роналдо се изравни с легендата Раул по отбелязани голове в Шампионската лига. Лионел Меси вече подобри рекорда на испанеца, след като вкара хеттрик на Апоел Никозия снощи и вече има 74 попадения.

Българският нападател Димитър Бербатов бе титуляр и игра 89 минути за Монако при победата на тима с 1:0 като гост срещу Байер (Леверкузен) в среща от Група "С" на Шампионската лига. Българинът имаше ключова роля при гола на монегаските, който бе отбелязан от резервата Лукас Окампос в 72-ата минута. "Аспирините" от Леверкузен остават на първо място в класирането в групата с 9 точки, докато Монако се изкачи на втората позиция с 8 т. Трети е Зенит със 7 точки, а на последното четвърто място се намира Бенфика с 4.

Ювентус надигра с 2:0 Малмьо в гостуването си в Швеция от Група "А". "Старата госпожа" излезе на второто място в групата с 3 точки преднина пред третия Олимпиакос. Първият гол в срещата отбеляза Фернандо Йоренте в 49-ата минута, а Карлос Тевес добави второто попадение за своя тим в 88-ата минута и реши всичко в мача. Ювентус можеше да доминира и повече, но торинци се отличиха снаправиха куп пропуски.

Арсенал победи с 2:0 Борусия (Дортмунд) на свой терен в сблъсък от Група "D" на Шампионската лига. "Артилеристите" си осигуриха място във фазата на директните елиминации. Лондончани изненадаха германския тим с гол още във втората минута на Саного, а в 57-ата чилиeцът Алексис Санчес реализира второто попадение за домакините. Дортмундци остават на върха в класирането с 12 точки. Арсенал е втори с 10 точки. Трети е Андерлехт с 5, а на четвъртото място е Галатасарай с една.

Атлетико Мадрид разгроми на своя стадион Олимпиакос с 4:0. По този начин тимът на Диего Симеоне си гарантира участието на осминафиналите и увеличи шансовете си да завърши на първо място в групата, като в последния шести кръг на груповата фаза гостува на Ювентус.

Атлетико е лидер в Група "А" с 12 точки, "Старата госпожа" заема втора позиция с 9, а на трето и четвърто място са съответно Олимпиакос с 6 точки и Малмьо с 3. Раул Гарсия отбеляза гол в 9-ата минута. След това хърватският нападател Марио Манджукич направи хеттрик с попадения в 38-ата, 62 и 65-ата минута.

Резултати от днешните мачове в Шампионска лига:

Група „А“

Малмьо – Ювентус 0:2

Атлетико (Мадрид) – Олимпиакос 4:0

 

Група „В“

ЛУДОГОРЕЦ – Ливърпул 2:2

Базел - Реал (Мадрид)  0:1

 

Група „С“

Байер (Леверкузен) – Монако 0:1

Зенит – Бенфика 1:0

 

Група „D”

Арсенал – Борусия (Дортмунд) 2:0

Андерлехт – Галатасарай 2:0