на живо

Лудогорец загуби гостуването си на Стяуа с 0:1 (ВИДЕО)

"Орлите" запазиха шансове след минимална загуба в Букурещ

Лудогорец допусна минимално поражение с 0:1 при гостуването си на Стяуа в първи мач от плейофния кръг от квалификациите за участие в групите на Шампионска Лига. Победният гол за домакините бе дело на Александру Кипчиу в 88-ата минута. Родният шампион имаше отлични шансове да отбележи попадение на "Арена Национал" в Букурещ, но не успя да го направи. В 48-ата минута Михаил Александров пропусна най-чистото положение за тима от Разград, след като уцели греда.

Двубоят се игра пред около 40 хиляди зрители. В първите минути Лудогорец бе равностоен на Стяуа, като още в 8-ата минута Мисиджан стреля с глава към вратата на домакините, а малко по-късно централният бранител на румънците Жукала, застраши родната врата също след ъглов удар. Впоследствие синьо-червените поеха контрол над двубоя и в 20-ата минута удар на Санмартеан мина близо до вратата на Владислав Стоянов.

В 35-ата минута именно халфът на домакините бе съборен в наказателното поле на Лудогорец, а главният съдия Феликс Брих отсъди дузпа. Тя бе изпълнена от Кипчиу, но Стоянов спаси с блестящ рефлекс. В последните минути на полувремето отново родният вратар предотврати гол в своята врата, спасявайки отново удар на Кипчиу.

В началото на втората част Лудогорец получи прекрасна възможност, но след центриране на Мисиджан, удар на Михаил Александров срещна гредата. Три по-късно Хамза не успя да нанесе точен удар от близка дистанция, а в 68-ата минута Марселиньо стреля с глава, но топката отново не попадна във вратата на румънците.

За наше съжаление, в 88-ата именно най-добрият футболист на домакините за вечерта, Кипчиу, успя да отбележи след добра акция в наказателното поле. Така Лудогорец загуби минимално и за да продължи напред се нуждае от победа с два гола разлика в реванша или с 1:0, за да стигне до продължения. Мачът на стадион "Васил Левски" на 27-ми август ще може да гледате пряко по bTV Action от 21:45 часа.

Вижте отзивите след края на двубоя: