на живо

"Манчестър Сити" довърши започнатото и отстрани "Реал" Мадрид

Рафаел Варан е големият грешник за "белите"

"Манчестър Сити" довърши започнатото и отстрани "Реал" Мадрид

163 дни по-късно, "Манчестър Сити" довърши започнатото срещу "Реал" Мадрид. При подновяването на Шампионската лига след дългите месеци, в които светът се страхуваше от пандемията от коронавирус, "гражданите" отново победиха с 2:1, този път у дома, своя именит съперник и го отстраниха на осминафинал в турнира.

За втори пореден сезон мадридският гранд напуска надпреварата в този етап. За "Сити" пък това ще бъде трета поредна кампания, в която тимът се класира за четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Големият грешник в мача за "белите" е Рафаел Варан. Защитникът допусна две грешки, от които Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус се възползваха през двете полувремена.

Първо в 9-ата минута френският национал не беше съсредоточен при изнасянето на една топка и я загуби в наказателното поле на своя тим. Жезус му я отне, подаде на Стърлинг и той не сбърка срещу вратаря Тибо Куртна.

В "Реал" все пак съхраниха капка надежда, след като в 28-ата минута Бензема отбеляза за 1:1.

Снимка: Reuters

Но и през второто полувреме домакините не спряха да организират опасни атаки пред вратата на "белите". Така се стигна до 68-ата минута. Варан не прецени ситуацията, върна лошо към вратаря, Жезус обаче засече топката и без да се колебае направи резултата 2:1.

Снимка: Reuters

За 76 мача в Шампионската лига, футболистите на "Манчестър Сити" са вкарали 151 гола, а са допуснали точно 100!

Футболистите на Зинедин Зидан ще гледат от вкъщи останалите срещи от надпреварата. От четвъртфиналите всички тимове се местят в Португалия, където ще решават "споровете си" в един мач. "Сити" ще се изправи срещу френския "Олимпик" Лион в следващия етап. "Хлапетата" успяха да отстранят "Ювентус" и да поднесат сензацията в осминафиналите.

Снимка: Reuters