на живо

Медиите във Франция: "Лил" - "Челси" е под въпрос (ВИДЕО)

Английският гранд се нуждае от специален лиценз за осминафинала-реванш от Шампионска лига

Медиите във Франция: "Лил" - "Челси" е под въпрос (ВИДЕО)

Бъдещето пред "Челси" изглежда все по-мрачно! Актуалният носител на трофея в Шампионската лига може да не бъде допуснат до реванша от осминафиналите срещу "Лил" утре вечер (22:00 ч., RING).

Все още актуалният собственик на "Челси" - Роман Абрамович - попадна в черния списък на Европейския съюз (ЕС) с бизнесмени, приближени до руския президент Владимир Путин.

Според френските медии, клубът се нуждае от специален лиценз, за да играе мачове и съответно да генерира приходи на територията на страната. Именно с подобно разрешително "сините" от Лондон запазват правото си да упражняват спортна дейност във Великобритания.

На този етап все още не е ясно как ще процедират френските власти. От УЕФА са уверени, че двубоят ще се играе по план. Мениджърът на "Челси" - Томас Тухел, също е категоричен - той и футболистите ще пътуват за Франция независимо от всичко.

А междувременно шефовете на клуба успяха да вбесят колегите си от "Мидълзбро". Те настояха двубоят между двата тима за ФА Къп в събота да се играе без публика. Причината - "сините" от Лондон нямат право да продават билети. Те се позоваха на принципа за равнопоставеност по отношение на своите фенове, но след бурната реакция на съперника оттеглиха искането си.