на живо

Най-малтретираният футболист в Шампионската лига от десетилетие насам

Играчът на "Челси" беше фаулиран общо 11 пъти в двубоя срещу "Порто"

Reuters

Кристиан Пулишич ще запомни реванша срещу "Порто" не само заради класирането на тима му "Челси" за полуфиналната фаза и наградата за играч на мача, която му беше връчена след последния сигнал. Американецът стана най-фаулираният футболист в двубой от Шампионската лига в последните 10 години. 

"Драконите" действаха безцеремонно срещу Пулишич и извършиха общо 11 нарушения срещу него, като три от тях бяха последвани и от жълти картони за играчите на Серджо Консейсао. Лионел Меси е последният футболист, който е бил фаулиран толкова много пъти в мач от най-престижния европейски турнир. Това се случи в полуфиналния двубой на "Барселона" срещу "Реал Мадрид" през сезон 2010/2011. 

Снимка: Reuters

Седем различни играчи на "Порто" прибегнаха до непозволени действия, за да спрат Пулишич, като най-деен в това отношение беше капитанът Серджо Оливейра, извършил 3 фаула. Освен него, официални предупреждения получиха още Луис Диас и Пепе, който през 2011 година беше част от състава на "Реал" Мадрид, но нямаше заслуга за големия брой нарушения срещу Меси, тъй като изтърпяваше наказание за червения си картон срещу "блаугранас" в първата среща.

Статистиката показва, че повече от 50 процента от нарушенията на играчите на "Порто" (общо 20) в реванша срещу "Челси" са били именно срещу Пулишич. Американецът е бил доста по-малтретиран през второто полувреме, през което се е озовал на земята цели 8 пъти.