на живо

Нова порция класики от Шампионската лига - тази вечер по RING

Припомнете си още от най-интересните двубои в най-авторитетния клубен турнир

uefa.com

Отново е четвъртък и отново е време да си припомним част от най-вълнуващите мачове в историята на Шампионската лига. Както вече стана традиция, тази вечер от 20:00 ч. телевизия RING ще излъчи три двубоя от Турнира на богатите.

През сезон 2009/10 "Интер" на Жозе Моуриньо нямаше равен в Европа - шампион на Италия, носител на Купата на страната и №1 в Шампионската лига след победа над "Байерн" Мюнхен на финала в Мадрид. Година по-късно обаче оставането на "нерадзурите" в най-авторитетния клубен турнир бе въпрос на всичко или нищо. Особено след първата загуба от баварците с 0:1 във фазата на осминафиналите.

След 17-годишно отсъствие от европейската сцена, през 2001 г. "Хамбургер" се завърна в турнира с домакинство на италианския гигант "Ювентус" още в първия кръг на груповата фаза. "Бианконерите" пропуснаха предното издание на турнира и бяха позагубили от блясъка, който им донесе три трофея в последното десетилетие.

След домакинска победа с 3:0 в първия мач от четвъртфиналите през 2013 г., "Реал" Мадрид пътува за Турция с идеята за протоколен реванш с "Галатасарай". Но не всичко се разви по плана на Жозе Моуриньо, който впоследствие бе уволнен.