на живо

Бензема беше признат за виновен за участие в изнудване на съотборник

Нападателят на "Реал" Мадрид получи една година условно

Reuters

Нападателят на "Реал" Мадрид и френски национал Карим Бензема беше признат за виновен по делото за изнудване на бившия му съотборник Матийо Валбуена.

33-годишният Бензема получи една година условно и ще трябва да плати глоба от 75 000 евро.

През 2015 г. нападателят беше задържан по подозрение за съучастие в изнудване на съотборника му във френския национален отбор.

Тогава той стана петият арестуван по случая, след като преди това бяха задържани бившият футболист Джибрил Сисе и още трима души.

Снимка: Reuters

Скандалът между Бензема и Валбуена разтърси френския, а и световния футбол през 2015 г. Тогава настоящият футболист на гръцкия "Олимпиакос" се оплака в полицията, че е бил изнудван от неизвестни хора да плати около 150 000 евро, за да не се появи в интернет негово видео със сексуално съдържание. 

Месеци по-късно в схемата се включва Бензема, който убеждавал Валбуена да плати сумата. 

Бензема отрече обвиненията и заяви, че просто се е опитвал да помогне на съотборника си да се отърве от компрометиращия запис.

Снимка: Reuters

Адвокатът на Бензема обяви, че ще обжалват присъдата. Прокуратурата във Франция настояваше за десет месеца затвор за футболиста и налагане на най-високата парична глоба - 75 000 евро.

Нито Валбуена, нито Бензема присъстваха на четенето на присъдата във Версай.

Очаква се играчът на "Реал" Мадрид да бъде титуляр при гостуването на "Шериф" Тираспол в Шампионската лига тази вечер. Срещата може да гледате на живо по Voyo.bg. от 22:00 ч.