на живо

Победа №100 за Клоп и клубен рекорд за "Ливърпул"

"Червените" спечелиха дербито с "Евертън" с 5:2

Getty Images

Лидерът във Висшата лига "Ливърпул" записа 14-а победа в първите си 15 мача от началото на сезона във Висшата лига. "Червените" спечелиха с 5:2 градското дерби с "Евертън" и по този начин подобриха клубния си рекорд от 32 поредни мача без загуба в първенството.

Успехът срещу "карамелите" бе под номер 100 за Юрген Клоп във Висшата лига.

Победата бе 95-а за "Ливърпул" в 234-ия сблъсък между "червени" и "сини". Това бе 20-и пореден мач между двата тима, в който "Евертън" не успя да спечели.

Препълните трибуни на "Анфийлд" се насладиха на цели седем гола, като шест от тях паднаха още преди почивката. Това се случи за пръв път в мач на "Ливърпул" в ерата на Висшата лига. 

Клоп бе направил доста промени в титулярния си състав. Заради наказанието на Алисон на вратата бе Адриан. Освен това Джердан Шакири, Адам Лалана, Джеймс Милнър и Дивок Ориги, които обикновено се включват като резерви, стартираха от първата минута.

До 17-ата минута домакините вече водеха с два гола след попадения на Дивок Ориги и Джердан Шакири. И двете попадения бяха след асистенции на Садио Мане.

Снимка: Getty Images

В 21-ата минута гостите намалиха след удар на централния защитник Майкъл Кийн.

Само десет по-късно Ориги вкара втория си гол. Той пое по брилятен начин 60-метров пас на Деян Ловрен и с второто си докосване прехвърли вратаря за 3:1.

Снимка: Getty Images

Мане ознаменува поредния си силен мач с гол в 45-ата минута, а в добавеното време Ричарлисон намали за 4:2.

През втората част Мане пропусна няколко страхотни положения, преди в 89-ата минута Вайналдум да оформи крайното 5:2 след третата асистенция в мача на Мане. 

"Ливърпул" запазва аванса си на върха в класирането, като е на 8 точки пред втория "Лестър" и на 11 пред шампиона "Манчестър Сити".