на живо

Реал (Мадрид) надви Лудогорец с 2:1 след спорна дузпа и скандално съдийство (СНИМКИ И ВИДЕО)

Марселиньо се разписа за "орлите". Роналдо сгреши от 11-те метра, но после се поправи, а Бензема оформи крайния резултат

Напрегнат мач между Лудогорец и Реал (Мадрид), изпълнен с противоречиви емоции, завърши с победа за европейските шампиони. В главно действащо лице се превърна съдийският щаб от Шотландия. Съдиите не спряха да вземат странни решения през целия мач, а това изнерви и двата отбора.

Лудогорец излезе без страх в мача и напук на всички очаквания поведе в 6-ата минута след корнер и удар с глава на Марселиньо. Стражът на "орлите" Владо Стоянов спаси дузпа, изпълнена от Кристиано Роналдо, но последва втора такава, след очевидна симулация но португалеца. Втория път той не сгреши и изравни резултата. Мачът продължи равностойно, но класата на мадридчани си каза думата и те стигнаха до победен гол в 77-та минута след удар на Карим Бензема. Лудогорец имаше своите шансове до края, но не успя да се възползва от тях.

За Лудогорец Дани Абало замени Върджил Мисиджан, а Абел Анисе отстъпи мястото си на Фабио Ешпиньо. В състава на Реал (Мадрид) най-голямо впечатление направи появата на Чичарито за сметка на Карим Бензема, а младите Иска и Ияраменди заместиха Тони Кроос и звездата Хамес Родригес. В състава на Реал блестяха имената на суперзвездите Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

В детайли

Отборите на Лудогорец и Реал (Мадрид) се изправиха един срещу друг в мач от Група "В" на Шампионската лига пред препълнените трибуни на Националния стадион "Васил Левски". Още в 6-ата минута Марселиньо прониза вратата на Белия балет след асистенция на Козмин Моци и смълча щаба на испанския гранд (вижте видеото).

Малко по-късно шотландският рефер отсъди дузпа за Реал след нарушение на Йордан Минев срещу Чичарито. Зад топката застана Кристиано Роналдо, но стражът на "орлите" Владислав Стоянов спаси! След 10 минути игра Разград водеше на настоящия шампион в най-големия клубен турнир!

В 24-ата минута обаче бе отсъдена спорна дузпа за театрално падане на Кристиано Роналдо. Този път португалската звезда не сгреши и оплете топката в мрежата на Владо Стоянов за 1:1.

В 30-ата минута българският шампион имаше отлична възможност да отбележи втори гол. Михаил Александров излезе на чиста позиция и стреля, но Икер Касияс спаси. В 42-ата Иско влезе в наказателното поле, подаде към Чичарито, който стреля близо до гредата. В края на полувремето Роман Безяк вкара топката във вратата, но имаше засада. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

Съставите на двата отбора останаха без промени за началото на втората част. В 51-ата минута Владо Стоянов направи ювелирно спасяване след много добър удар с глава на Гарет Бейл. Положението дойде след статично положение и центриране на Иско. Само три минути по-късно невероятен самоотвержен шпагат на Козмин Моци срещу Гарет Бейл сложи край на опасност пред вратата на Лудогорец.

Изключително опасна атака на Лудогорец беше спряна от защитата на Реал в 58-та минута. Безяк показа разконцентрираност и не се ориентира добре пред вратата на мадридчани.

Междувременно шотландсият рефер продължи с комичните си отсъждания. Чист фаул, извършен от Рамос срещу Безяк, не беше отсвирен. Стадионът започна да скандира "Мафия!".

Коварен изстрел на голмайстора Марселиньо беше спрян от Икер Касияс в 65-ата минута. Лудогорец се активизира и заигра по-добре в атака. Настъпиха опасни минути пред вратата на Реал.

Йордан Минев се превърна в герой за своите, след като изчисти топката от голлинията след удар на Роналдо в 67-ата минута.

Последва неприятен момент за Лудогорец. Най-добрият играч на домакините, както и голмайстор от срещата - Марселиньо, се контузи в 68-ата минута на двубоя и беше заменен принудително от Вандерсон.

Малко след появата си той се откъсна между трима играчи на Реал (Мадрид), но изключително груб фал на Рамос предотврати опасността за гостите. Испанецът получи заслужен жълт картон за проявата си. В 73-ата минута комбинация между Роналдо и Бензема беше спряна от безапелационния Козмин Моци.

Карим Бензема отбеляза втори гол за Реал Мадрид в 77-ата минута. Имаше съмнения за фаул, но голът беше зачетен. Асистенцията дойде от Марсело след центриране от левия фланг.

Опасен удар на Тони Кроос премина на сантиметри над вратата на Владо Стоянов в 80-ата минута. Селекционерът на Лудогорец Георги Дерменджиев предприе закъснели смени. Мисиджан и Анисе се появиха на терена, за да довършат мача.

Чиста дузпа не беше отсъдена за Лудогорец в 83-ата минута. Мисиджан беше задържан от футболист на Реал, но шотландският съдия остана безмълвен. Шотландските рефери не спряха с комичните си отсъждания. В 85-ата минута беше отсъдена несъществуваща засада срещу Мисиджан.

В добавеното време беше отсъдено нарушение за игра с ръка на Арбеола. След него се стигна до много опасно положение, което беше пропиляно от капитана Дяков. Последва опасна контраатака за Реал, която доведе до спасяване на Владо Стоянов след удар на Гарет Бейл.

ЛУДОГОРЕЦ - РЕАЛ МАДРИД 1:2

1:0 Марселиньо 7

1:1 Роналдо 22 д.

1:2 Бензема 77

 

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо(82-Абел Анисе), Дяков, М. Александров(82-Върджил Мисиджан), Марселиньо(70-Вандерсон), Дани Абало, Безяк

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело, Модрич (73-Tони Кроос), Ияраменди, Иско(76-Хамес Родригес), Бейл, Чичарито (66-Бензема), Кристиано Роналдо

Денят в Шампионската лига

В останалите срещи от деня Атлетико (Мадрид) надви Ювентус с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Арда Туран в 75-ата минута.

Малмьо взе 3 точки от Олимпиакос след 2:0. Головете вкара Розенберг.

В другия двубой от Група "В" Базел изненадващо надви Ливърпул с 1:0 след попадение на Марко Щрелер.

Зенит (Санкт Петербург) и Монако завършиха при нулево реми.

Байер (Леверкузен) се справи с Бенфика след 3:1.

Борусия (Дортмунд) извъртя класика като гост на Андерлехт.

Арсенал смаза Галатасарай с 4:1. Дани Уелбек се отчете с хеттрик за "артилеристите". Другия гол вкара Алексис Санчес. Единственото попадение за турския гранд бе дело на Бурак Йълмаз.