на живо

Рекордьор ли е Влахович или не? Статистиката говори!

Сръбският нападател на "Ювентус" вкара в 32-ата секунда на мача срещу "Виляреал"

Reuters

С първото си докосване той прати топката във вратата на противника! Душан Влахович продължава да затвърждава статута си на звезда в "Ювентус"! 

В първия мач от осминафиналите в Шампионската лига срещу Виляреал" сърбинът се разписа в 32-ата секунда след началото на срещата. За Влахович, който допреди няколко седмици играеше във "Фиорентина", това беше дебют в най-силния европейски клубен турнир. 

Да обобщим: В дебютния си мач в Шампионската лига новата седмица на "Юве" вкара в 32-ата секунда!

Част от футболните анализатори обявиха, че това е рекорд! Няма по-бърз гол на дебютант! Това обаче не е точно така. Или е така, но има и условности. 

Със сигурност Влахович изпреварва Андреас Мелер от "Борусия" Дортмунд, който на 13 септември 1995 г. вкара във вратата на "Ювентус" в 37-ата секунда след първия съдийски сигнал. Тогава тимът му загуби с 1:3. 

Той обаче изостава от Йевхен Коноплянка. Украинецът дебютира за "Севиля" в Шампионската лига през 2015 г. и се нуждаеше само от 19 секунди, за да се разпише във вратата на "Борусия" Мьонхенгладбах само 19 секунди, след като се появи в игра. 

Така че Влахович може да бъде обявен за дебютанта-титуляр с най-бързия гол в Шампионската лига! 

Друго постижение обаче няма как да му убегне. Струващият 75 млн. евро сърбин е вторият най-млад дебютант с гол за "Ювентус" в Шампионската лига - на 22 години и 25 дни. Пред него е само клубната легенда Алесандро Дел Пиеро, който се разписа на 20 години и 308 дни през 1995 г.

Снимка: Reuters

Откакто пристигна в торинския гранд сърбинът има 2 гола в 5 мача.