на живо

С превъзходно воле "Байер" Леверкузен изхвърли "Локомотив" Москва от Европа

"Аспирините" продължават възхода си с четвърти успех в шест срещи

С превъзходно воле "Байер" Леверкузен изхвърли "Локомотив" Москва от Европа

"Локомотив" Москва загуби с 0:2 домакинството си на "Байер" Леверкузен в група 4 на Шампионска лига и бе елиминиран изцяло от борбата в Европа за сезон 2019/20. Носителят на Купата на Русия бе надигран в четвърта поредна среща от турнира и остана с актив от три точки на последно място в класирането, без шансове да продължи дори в Лига Европа през пролетта. "Байер" спечели на руска земя за трети път в историята си и макар да има шест точки на третата позиция, вероятността да се класира за 1/8-финалите е доста малка.

Гостите поведоха в 11-ата минута с куриозен автогол на Рифат Жамалетдинов. Едер изчисти топката в него и тя влетя във вратата. Малко по-късно Антон Миранчук пропусна златен шанс да изравни, след като ударът му на пет метра от вратата бе отразен блестящо от Лукаш Храдецки. Гостите подсигуриха успеха си с разкошно изпълнение на Свен Бендер в 54-ата минута. 30-годишният защитник отбеляза първия си гол в Шампионска лига с изстрел от воле в далечния ъгъл. Това е първо попадение на Бендер от октомври, 2017 г.

"Аспирините" затвърдиха подобрението във формата си, постигайки четвърта победа в последните шест двубоя от всички турнири, и то без да допуснат гол. Те ознаменуваха подобаващо мач №100 в историята на клуба на ниво Шампионска лига - 22-ият отбор, стигнал до трицифрен брой срещи в турнира от 1992 г. насам.

Тагове: