на живо

С ранен гол "Атлетико" постави "Ливърпул" под напрежение (ВИДЕО)

Саул Нигес изненада защитата на мърсисайдци още в 4-ата минута

С ранен гол "Атлетико" постави "Ливърпул" под напрежение (ВИДЕО)

Ранен гол даде крехко предимство на "Атлетико" Мадрид срещу "Ливърпул" в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Саул Нигес се възползва от груба и нетипична грешка в защитата на мърсисайдци и се разписа още в 4-ата минута за 1:0. 

При последното си гостуване на "Уанда Метрополитано" - през май 2019 г., играчите на Юрген Клоп вдигнаха трофея в Шампионската лига. Тази вечер обаче те играха далеч под възможностите си и с нищо не успяха да изненадат компактно подредения състав на Диего Симеоне.

Въпреки че бе считан за аутсайдер преди началото на срещата, "Атлетико" вдигна на крака гласовитите си фенове още с първата си по-сериозна атака. В 4-ата минута "червените" защитници не бяха концентрирани и Саул Нигес се възползва по брилянтен начин, реализирайки за 1:0.

Снимка: Reuters

След попадението гостите тръгнаха в атака, но така и не стигаха до чисти положения. Вместо това, в 26-ата минута Алваро Мората можеше да прониже за втори път мърсисайдци, след като Ван Дайк допусна немислима грешка, но Алисон спаси.

Мохамед Салах получи отлична възможност за изравнително попадение в 36-ата минута, но след силния му удар топката рикошира и излезе в ъглов удар. Няколко минути след началото на второто полувреме египтянинът пропусна да се разпише и с глава.

Снимка: Reuters

В заключителните минути "Ливърпул" вдигна оборотите и притисна съперника в неговата половина. В 73-ата минута удар на Джордан Хендерсън мина на сантиметри от вратата на Ян Облак. 

В крайна сметка "червените" завършиха мача без точен удар. Това се случва на тима едва за втори път под ръководството на Юрген Клоп.

Реваншът на "Анфийлд" е след три седмици.