на живо

"Байерн" препречва пътя на "Барселона" към бленуваното класиране

Останаха само четири свободни места за 1/8-финалите

Reuters

Днес ще паднат и последните въпросителни в групите на Шампионската лига. Останаха само четири свободни места за 1/8-финалите, а с най-голям интерес се очаква сблъсъкът между "Байерн" и "Барселона". Само победа ще класира каталунците за фазата на директните елиминации. 

Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 22 ч.

"Барселона" заема второто място в групата със 7 точки, докато активът на "Байерн" е 15 след пет поредни победи.

Снимка: Reuters

Успех със сигурност ще класира тима на Шави за 1/8-финалите, тъй като всеки друг развой на мача на "Алианц Арена" ще означава шанс за "Бенфика" да се пребори за второто място.

Португалският отбор е с 5 точки и приема у дома "Динамо" Киев.

При равни точки между "Барселона" и "Бенфика", "лъвовете" от Лисабон ще продължат заради предимство в директните мачове (победа и равен).

В редиците на каталунците е напрегнато, а класирането за елиминациите ще закрепи поне за кратко финансовото състояние на клуба. Бюджетът на "блаугранас" е изготвен съобразно стигане до 1/4-финалите.

Снимка: Reuters

"Барса" никога не е печелила в Мюнхен, а и спомените от онова 2:8 на четвъртфиналите в Шампионската лига през август 2020 г. едва ли някога ще започнат да болят по-малко.

През уикенда "Барселона" загуби за пръв път под ръководство на Шави. "Байерн" пък победи "Борусия" Дортмунд с 3:2.

Феновете очакват мача между двата тима с нетърпение и заради "Златната топка". Нападателят на "Байерн" Роберт Левандовски остана в сянката на Лионел Меси, а германските медии пишат, че полякът ще се опита да си "отмъсти" на каталунците именно тази вечер. 

Снимка: Reuters

"Манчестър Юнайтед" се нуждае само от точка при домакинството си на "Йънг Бойс", за да си гарантира първото място. В другата среща от групата "Аталанта" приема "Виляреал" в директен спор за втората позиция - италианците имат шест точки, а испанският тим е с една повече. Този двубой ще бъде излъчен на живо по RING от 22 ч.

Най-заплетена изглежда ситуацията в седма група, където и четирите отбора имат шанс да продължат напред. Водач е "Лил" с 8 точки. Френският тим гостува на "Волфсбург", който е на четвъртото място с пет точки.

В другата среща един срещу друг се изправят "Залцбург" (7 т.) и "Севиля" (6 т.).

Футболният маратон на bTV Media Group започва още в 19 ч. с коментарното ни студио преди двата ранни мача, които ще определят победителя в последната осма група. "Челси" и "Ювентус" са с равен брой точки - 12, но лондончани за момента са първи заради по-добрата си голова разлика.

Снимка: Reuters

В 19:45 ч. по bTV Action "Зенит" е домакин на "Челси", а междувременно "Ювентус" приема "Малмьо" по RING.

Не пропускайте от 21:55 ч. комбинираното ни безплатно предаване на платформата Champions TV на нашия сайт btvnovinite.bg. В него ще може да гледате в реално време картина от всички късни мачове.