на живо

Шампионската лига се завръща с гръм и трясък

Интересни сблъсъци още на старта на надпреварата

uefa.com

Отново е време за Шампионската лига. Почти два месеца след финала и коронясването на "Байерн" Мюнхен, шоуто започва с пълна сила и с интригуващи сблъсъци още от първия кръг.

Стартът е днес с осем мача, като най-голям интерес предизвикват двубоите в Париж, Лондон и Рим.

Финалистът от последното издание "Пари Сен Жермен" е домакин на "Манчестър Юнайтед". Преди два сезона "червените дяволи" елиминираха парижани на осминафиналите. Очакваният дебют на Единсон Кавани срещу бившия му тим няма да се състои, след като мениджърът Оле Гунар Солскяер го остави извън групата за мача.

"Челси" приема в Лондон победителя в Лига Европа "Севиля". Мениджърът на "сините" Франк Лампард няма кадрови проблеми и се надява на успех срещу коравия съперник.

В Рим "Лацио" се завръща в Шампионската лига след 13 години с домакинство на "Борусия" Дортмунд. Треньорът на "жълто-черните" Люсиен Фавър няма да може да разчита на наказания Емре Джан и контузения Мануел Аканджи.

В останалите срещи "Барселона" е домакин на "Ференцварош", "Ювентус" гостува на "Динамо" Киев, "Рен" посреща "Краснодар", "Лайпциг" приема "Истанбул Башакшехир", а "Зенит" и "Брюж" играят в Санкт Петербург.