на живо

"Барса" на Шави се нуждае от победа, първи мач за "Юнайтед" след Солскяер

Пет отбора имат шансове за класиране за 1/8-финалите в Шампионската лига

Reuters

Шампионската лига се завръща днес след паузата за националните отбори с нова порция горещи и интригуващи сблъсъци. Пет отбора могат още днес да се класират за 1/8-финалите - "Барселона", "Челси", "РБ Залцбург", "Манчестър Юнайтед" или "Виляреал". 

В дебюта на Шави в Шампионската лига "Барселона" приема "Бенфика" на "Камп Ноу". Победа за каталунците ще означава място на елиминациите.

Снимка: Reuters

Ако "Бенфика" спечели, ще измести "блаугранас" от второто място и ще атакува последния кръг с точка аванс в битката за излизане от групата.

"Барса" задължително трябва да премине груповата фаза, тъй като бюджетът за годината е планиран при достигане до четвъртфиналите в турнира.

Убедителен лидер в групата е "Байерн" Мюнхен, който гостува на "Динамо" Киев.

"Манчестър Юнайтед" гостува на "Виляреал" в първия си мач след уволнението на мениджъра Оле Гунар Солскяер. Норвежецът напусна поста си след тежката загуба от "Уотфорд" с 1:4 през уикенда, като "червените дяволи" ще бъдат водени от помощника му Майкъл Карик.

Снимка: Reuters

И двата тима са с по седем точки. При успех в Испания "Юнайтед" ще си гарантира място на 1/8-финалите заради по-добри показатели в първия двубой. Загубата за англичаните обаче ще направи групата още по-интересна, тъй като за място на директните елиминации се борят още "Аталанта" и "Йънг Бойс".

"РБ Залцбург" ще продължи към 1/8-финалите, ако спечели гостуването си на "Лил" във Франция. "Севиля" пък ще загуби шансове за място в елиминационната фаза, ако отстъпи на "Волфсбург" у дома, а "Лил" се справи с австрийския тим.

Снимка: Reuters

Междувременно "Челси" и "Ювентус" се изправят в директна битка за първото място в групата. Тимът на Томас Тухел изостава с три точки от "бианконерите" след поражението си с 0:1 в Торино.

Другите два тима в групата – "Зенит" Санкт Петербург и "Малмьо", нямат шансове за 1/8-финалите, но продължават битката си за третото място и Лига Европа. Руснаците са с три точки, докато шведите все още нямат записана точка.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com