на живо

"Сити" изнесе лекция на "Спортинг" насред Лисабон (ВИДЕО)

"Гражданите" крачат към четвъртфиналите на Шампионската лига

"Манчестър Сити" изнесе лекция на "Спортинг" Лисабон в осминафиналите на Шампионската лига! Тимът на Пеп Гуардиола разгроми португалците с 5:0 като гост и обезсмисли реванша на 9 март.

На "Ещадио Жозе Алваладе" Рияд Марез откри головото шоу още в 7'. Последваха две попадения на Бернардо Силва - съответно в 17' и 44', както и едно на Фил Фоудън в 32'. Крайния резултат оформи Рахийм Стърлинг в 58'. 

С гола си той вече има 24 и е вторият най-резултатен англичанин в Шампионската лига. Фланговият футболист дели мястото в класацията с легендата на "Манчестър Юнайтед" Пол Скоулс. Лидер е друг бивш играч на "червените дяволи" - Уейн Рууни с 30.

"Гражданите" също влязоха в историята с категоричния успех, превръщайки се в първия тим с аванс от поне 4 гола още на почивката при гостуване в елиминациите на турнира.

Рекорд имаше и през второто полувреме. когато "Сити" вкара своя гол №200 в Шампионската лига. Английският първенец е 14-ият отбор стигнал тази впечатляваща кота. Селекцията на Гуардиола се нуждаеше само от 97 мача, за да го направи - по-малко от всеки друг до момента.

Снимка: Getty Images