на живо

Ученикът най-после победи учителя: "Лайпциг" си отмъсти на ПСЖ

Германският тим направи обрат

Ученикът най-после победи учителя: "Лайпциг" си отмъсти на ПСЖ

"РБ Лайпциг" направи пълен обрат при домакинството си на "Пари Сен Жермен" и с 2:1 спечели важния сблъсък от осма група на Шампионската лига. Така Юлиан Нагелсман надигра учителя си Томас Тухел, а освен това "червените бикове" взеха и реванш за поражението на полуфиналите в турнира през миналия сезон.

Снимка: Reuters

Резултатът бе открит от Анхел ди Мария в 6-ата минута. В 15-ата минута аржентинецът пропусна да удвои от дузпа, след като ударът му беше отразен от стража на домакините. В самия край на първото полувреме домакините изравниха чрез Нкунку.

В 57-ата минута Емил Форсберг реализира за 2:1 от дузпа.

В 69-ата гостите останаха в човек по-малко, след като Идриса Гей си изкара втори жълт картон.

Снимка: Reuters

С числено предимство момчетата на Нагелсман опитаха да увеличат преднината си, но удар на Нкунку в последните минути мина на сантиметри покрай вратата на Кейлор Навас. Положението стана още по-лошо за парижани, след като Кимпембе си изкара втори жълт картон в добавеното време.

"РБ Лайпциг" затвърди страхотната си форма у дома. "Червените бикове" имат само една загуба на своя стадион през календарната 2020 г. - от "Борусия" Дортмунд през миналата кампания в Бундеслигата.

С тази победа "РБ Лайпциг" се изравни на върха в групата с "Манчестър Юнайтед" (по 6 точки), който по-рано днес загуби с 1:2 от "Истанбул Башакшехир". ПСЖ и турският тим са с по 3 точки след 3 изиграни двубоя.