на живо

УЕФА пуска фенове на мача за Суперкупата на Европа

Срещата в Будапеща е на 24 септември

Добри новини за футболните запалянковци. УЕФА разреши срещата за Суперкупата на Европа на 24 септември в Будапеща да бъде с фенове на трибуните.

Стадионът може да бъде запълнен до 30% от неговия капацитет, гласи решението на централата.

"Беше важно да покажем, че футболът може да продължи в трудни времена, но без фенове играта загуби част от характера си. Надяваме се да използваме Суперкупата на Европа в Будапеща като първа стъпка от връщането на привържениците на нашите мачове", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.

"Работим отблизо с унгарската федерация и правителството за прилагането на мерките, с които да се гарантира здравето на присъстващите и участващите в мача. Няма да поемаме рискове с безопасността на хората", добавя той. 

Всички останали срещи под егидата на европейската централа ще останат засега при закрити врата.

Мачът за Суперкупата на Европа ще противопостави отборите на "Байерн" Мюнхен (победител в Шампионската лига) и "Севиля" (носител на трофея в Лига Европа).

В средата на март, когато се разпространи пандемията от коронавирус, футболните шампионати и европейските турнири бяха прекъснати. Последва промяна във форматите на Шампионската лига и Лига Европа, като в крайна сметка двете надпревари приключиха с финални осмици в Лисабон и Германия. Всички мачове бяха без присъствие на фенове.