на живо

Тъжният Рафаел Варан: Вината е изцяло моя (ВИДЕО)

Французинът допусна фрапантни грешки, довели до двата гола на "Манчестър Сити" и отпадането на "Реал" Мадрид

Reuters

"Реал" Мадрид отпадна от Шампионската лига след загуба с 1:2 от "Манчестър Сити" и в реванша от 1/8-финалите (общ резултат 2:4), а основна вина за това има защитникът Рафаел Варан. Френският национал допусна две нетипични за него грешки, довели до двата гола във вратата на Тибо Куртоа.

След края на мача Варан призна мъжки вината си и пое цялата отговорност за приключването на европейския поход на Кралския клуб.

"Трябваше да покажа лицето си. Сгреших, вината е изцяло моя, че отпаднахме. Сега трябва да покажем характер, защото беше една тежка нощ. Подготвихме се добре, но такива грешки се наказват скъпо. Нямам обяснение какво се случи. Много съм разочарован и тъжен за съотборниците си", каза нещастният французин след мача.

"Иначе се чувствах добре по време на двубоя. Може би в началото рискувахме повече и това оказа влияние. Благодарен съм за подкрепата на момчетата, защото не съм имал много подобни моменти досега в кариерата си", добави той.

Снимка: Reuters

"Има моменти и места по терена, на които не можеш да си позволиш да грешиш. Няма нужда от повече обяснения. Трябва да приема случилото се, да покажа характер и да се върна по-силен. Загубихме, аз се провалих, но съм боец", каза още Варан.