на живо

Време е за жребий!

Днес стават ясни осминафиналните двойки в Шампионската лига

Груповата фаза на Шампионската лига приключи и макар че турнирът ще се поднови чак след два месеца, футболните фенове отсега се подготвят за нови вълнуващи сблъсъци.

Жребият за осминафиналите в Нион е днес от 13:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по bTV Action. Може да го следите и на btvnovinite.bg.

За първи път в историята на най-авторитетната клубна надпревара всичките осминафиналисти са представители на петте големи европейски първенства - Испания, Англия, Италия, Германия и Франция. 

Тимовете са разпределени в две урни - на поставени и непоставени.

Поставени ще бъдат отборите, които завършиха на първото място в своите групи. Това са: ПСЖ, "Байерн" Мюнхен, "Манчестър Сити", "Ювентус", "Ливърпул", "Барселона", "Лайпциг" и "Валенсия".

При непоставените са: "Реал" Мадрид, "Тотнъм", "Аталанта", "Атлетико" Мадрид, "Наполи", "Борусия" Дортмунд, "Олимпик" Лион и "Челси".

Един срещу друг не могат да се паднат отбори от една държава или тимове, които са били в една група.

Според различни прогнози, повече от 23% е вероятносттта на осминафиналите "Барселона" да се изправи срещу "Челси". А най-малко вероятният мач е между "Байерн" Мюнхен и "Олимпик" Лион - едва 14%.

Носителят на трофея "Ливърпул" има 22.4% шанс да играе срещу "Атлетико", това важи и за "Манчестър Сити", а само 17% е вероятността някой от тези английски грандове да се падне с "Олимпик" Лион.

Дали обаче прогнозите ще се оправдаят? Ще разберем малко след 13:00 ч.