на живо

Звезда на "Аякс" с автогол и гол при зрелищно равенство с "Бенфика" (ВИДЕО)

Двата тима ще решават спора в Амстердам

Звезда на "Аякс" с автогол и гол при зрелищно равенство с "Бенфика" (ВИДЕО)

"Бенфика" и гостуващият "Аякс" направиха зрелищно 2:2 в първия сблъсък помежду си от осминафиналите на Шампионската лига. Двубоят на "Ещадио да Луж" в Лисабон ще се запомни като странна вечер за Себастиен Алер. Звездата на "Аякс" си отбеляза автогол, а след това се реваншира с попадение в точната врата.

"Аякс" поведе в 18' чрез капитана Душан Тадич, който се разписа от воле след подаване на десния бек Нусаир Мазрауи. 8 минути по-късно обаче, в опита си да блокира остро центриране на Ян Вертонген, Алер прати топката в мрежата зад стража Ремко Пасвеeр.

Снимка: Getty Images

В 29' Алер все пак възстанови аванса на "Аякс" с 11-ото си попадение в Шампионската лига от началото на сезона. Така котдивоарецът изравни клубното постижение на Рууд Геелс, поставено през 1976 г. След тях с 10 гола за "Аякс" е Сьорен Лерби от сезон 1979/1980, а по 9 имат Тадич (2018/2019), Клаас-Ян Хунтелаар (2006/2007) и Яри Литманен (1995/1996).

Снимка: Getty Images

Тимът на "Бенфика" се мобилизира през втората част и притисна гостите. Стигна се до 72', когато "орлите" изравниха чрез влезлия като резерва Роман Яремчук. Украинският национал беше точен с глава при добавката след отразен силен удар на Гонсало Рамош. Голът е осми за бившия нападател на белгийския "Гент" през настоящата кампания.

Снимка: Getty Images

Впоследствие играта се накъса и най-интересната ситуация беше далечен шут на Антони от нидерландския гранд, избит от вратаря на "Бенфика" Одисеас Влаходимос.

В крайна сметка спорът ще се решава на нидерландска земя. Реваншът на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам е насрочен за 15 март.