на живо

Часът на Григор удари! Българинът излиза за титлата в Лондон

Димитров ще се опита за втори път да победи Гофен в мач за трофей

Тази вечер Григор Димитров ще се бори за най-значимия трофей в кариерата си до момента. В битка за титлата на заключителния турнир в Лондон най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Давид Гофен. Срещата започва в 20 ч. българско време и ще бъде следена на живо на btvnovinite.bg.

Само преди няколко дни Гришо разгроми с 6:0, 6:2 белгиеца в среща от втория кръг на груповата фаза.

Този път обаче залогът е много по-голям. Димитров стигна до мача за титлата след четири поредни победи - последната на полуфиналите снощи срещу Джак Сок. Гофен пък преодоля световния номер 1 Рафаел Надал на старта на надпреварата, след което разби Доминик Тийм, а в събота шокира света на тениса, след като елиминира и Роджър Федерер. 

Преди да се срещнат в Лондон, Григор и Давид имаха общо четири мача помежду си, три от тях - през 2017 г. Първият беше на четвъртфиналите в Австралия, когато българинът постигна убедителен успех с 6:3, 6:2, 6:4. Десетина дни по-късно двамата се срещнаха на финала в София, спечелен от Димитров със 7:5, 6:4.

На следващия турнир от календара - в Ротердам, белгиецът взе реванш, като се наложи на четвъртфиналите с 6:4, 1:6, 6:3.

Както самият Григор каза в интервю за bTV след полуфинала: "Мач с мач не си прилича. Със сигурност Давид ще излезе по различен начин, ще иска да опита нещо по-различно". 

С представянето си в Лондон до момента най-добрият ни тенисист изкачи нов връх - ще завърши годината като номер 3 в света. Остана единствено да постигне мечтания триумф - да вдигне трофея на заключителния турнир на АТП.