на живо

Ураганен вятър срути част от стадиона на АЗ Алкмаар

За щастие няма пострадали

Getty Images

Холандия се размина с огромна трагедия, след като козирката на една от трибуните на стадиона на АЗ Алкмаар частично се срути върху седалките. Вероятни причини за рухването на покрива са ураганният вятър и лошото време.

Снимка: Getty Images

От клуба съобщиха, че по това време на стадиона не е имало служители и няма пострадали. Футболистите, които са имали занимание, са били на тренировъчната си база, като заради силния вятър са завършили тренировката си в зала.

През този уикенд АЗ гостува на "Валвайк" в мач от втория кръг на Ередивизи. В следващите дни обаче грандът има мач от Лига Европа срещу "Мариопол", но се очаква двубоят да бъде пренасрочен.

"Шокирани сме, но сме изключително щастливи, че няма нито един пострадал човек при срутването. На стадиона няма да се играят мачове, докато не се обезопаси. АЗ ще се консултира с Ередивизи и УЕФА за локациите на следващите мачове възможно най-скоро", казаха от клуба.

Снимка: Getty Images

В момента в Алкмаар се провежда европейско първенство по колоездене. Стартовете от шампионата са съпътствани от постоянни ветрове, които в женската надпревара в събота бяха с постоянна скорост около 50 км/ч и максимални пориви до 100 км/ч.

Холандия, Белгия и Люксембург бяха връхлетяни от силен вятър в последните дни. Най-сериозни са пораженията в Люксембург, където имаше торнадо с разрушителна сила.