на живо

Частен клуб покани футболистите от секс скандала (ВИДЕО)

Предпочитам такива неща, отколкото да минат на другия бряг, твърди шефът на "Векта"

Частен клуб покани футболистите от секс скандала (ВИДЕО)

Неочакван обрат придоби секс скандалът с тримата малолетни футболисти от Пловдив, които участваха в секс сцени с 15-годишно момиче и ги заснеха с мобилен телефон. Двама от тях са от школата на местния "Локомотив" и бяха незабавно отстранени заради оронване на престижа на клуба. Единият е юношески национал, а другият - брат на играч от Първа лига. 

Третият участник в скандалното видео тренира в частната школа "Векта". Нейният собственик Петър Никленов обяви, че няма намерение да гони момчето от отбора, и покани двамата прокудени от "Локомотив" Пловдив да тренират в неговия клуб.

Бизнесменът издържа академията вече 12 години. Той смята, че момчетата заслужават порицание за постъпката си, но в никакъв случай не бива да бъдат гонени и заклеймявани. А декларацията на "Локомотив", публикувана на официалния сайт, а лицемерна.

"Това е дефицит на внимание, показност...Но не и чак да ги изгаряме на клада. Може би съм малко краен, но предпочитам да има такива неща, отколкото да се лакират и да минават - грубо казано - на другия бряг. Каня децата на 9 януари да заповядат на спортен комплекс "Векта", заяви Никленов пред bTV.

Според бизнесмена децата в днешно време са изключително уязвими, а въпросните момчета са жертви на обществото ни и имат нужда от адекватно разбиране и подкрепа, а не от сочене с пръст