на живо

Чеферин няма да гледа "Лудогорец" заради камъка от феновете на "Звезда"

Президентът на УЕФА трябвало да гостува в Белград за срещата от Лига Европа

Reuters

Сръбският футболен гранд "Цървена звезда" ще посрещне "Лудогорец" в четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа пред празни трибуни и без един от заявените важни гости. Сръбските медии съобщават, че на срещата е трябвало да присъства президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Мачът е на 25 ноември и ще може да го гледате пряко по bTV Action от 19:00 ч.

Заради инцидентите след загубата от "Мидтиланд" и хвърленият камък от трибуните, който беше предназначен да съдийската бригада, но нарани помощник-треньорът на "Звезда" Федерико Панончини, тимът беше наказан с мач без публика и глоба от 45 000 евро. 

Според медиите в западната ни съседка, Чеферин е бил поканен от ръководството на "Цървена звезда" на мача, за да бъде проведен разговор за финансиране от страна на УЕФА на реконструкцията на стадион "Райко Митич" ("Мала Маракана") в Белград. След действията на феновете, обсъждането на тези планове ще трябва да почака. 

Снимка: Getty Images

"Чеферин се познава с много хора от "Звезда", приятел е на треньора Деян Станкович, както и на генералния директор Звездан Терзич. Словенецът често посещава международни мачове, но не е бил на "Маракана". Трябваше да дойде за мача с "Лудогорец", а след това да говори с ръководството за реконструкцията. "Звезда" вече има план-проект, но от клуба искаха да запознаят с него лично Чеферин и по този начин да си осигурят и помощ с финансирането", разказва източник на "Информер".

"След наказанието няма да изглежда добре, ако Чеферин бъде гост на мача. Ръководството ще търси друга възможност за да му представи проекта", добави той.

За реконструкция на построения през 60-те години на ХХ век стадион се говори от известно време. Той е бил подлаган на частични ремонти в последните години, но сега от клуба искат да го модернизират напълно. Съществуваше и идея стадионът на "Звезда" да бъде преместен извън града. В момента той се намира в един от най-елитните централни квартали на Белград, а само на 10 минути пеша е съоръжението на големия местен съперник на "червено-белите" - "Партизан".

На мача между "Цървена звезда" и "Лудогорец" по трибуните ще присъстват само деца до 14 години. От клуба процедираха по същия начин и в началото на сезона в Лига Европа, когато изтърпяваха наказание заради расистки обиди.

Гледайте "Цървена звезда" - "Лудогорец" пряко по bTV Action на 25 ноември от 19:00 ч.!