на живо

Чех смени футбола с хокей, но само за час (ВИДЕО)

Обещах на "Арсенал" да се върна веднага, каза вратарят

Петър Чех е доказал, че е един от най-добрите вратари в света, а "Арсенал" е един щастлив отбор да повери мрежата си именно на него. Той обаче си позволява да "изневерява" от време на време на "артилеристите" с... хокея.

Стражът напусна за кратко Лондон, за да се върне в родината си и да се включи в хокеен мач, организиран от бившия играч в НХЛ- Мартин Хавлат.

С цялостна екипировка и стик в ръка Чех зарадва феновете в Бърно. Той се появи на леда само за едно полувреме. След това трябваше да бърза обратно към Острова.

"Обещах в "Арсенал", че ще хвана самолета веднага след мача. Сутринта съм на тренировка", разкри вратарят пред чешките журналисти.

"Трябва да знаеш възможностите си и да не се преуморяваш. Полувреме на леда е една добра тренировка за мен. Беше страхотно и се забавлявах доста", добави Чех.

Той беше част от тима на "Арсенал", който победи "Чeлси" и спечели "Къмюнити шийлд" преди седмица. В събота пък (12 август) "артилеристите" започват новата кампания във Висшата лига с мач срещу "Лестър".