на живо

Чехия прекъсна 10-годишна успешна серия на Англия (ВИДЕО)

Първа загуба на "Трите лъва" в квалификации от 2009 г. насам

Getty Images

Националният отбор по футбол на Чехия прекъсна една от най-успешните серии на английските национали. На стадиона в Прага домакините постигнаха изненадваща победа с 2:1 в квалификациите за Евро 2020, като по този начин сложиха край на успешни 10 години.

Точно толкова време "Трите лъва" бяха непобедени в квалификации за големи първенства - световни и европейски.

Последната загуба за тима, който в понеделник (14 октомври) гостува на стадион "Васил Левски" за мач с България, беше от 10 октомври 2009 г. Тогава в Днипропетровск Украйна успя да постигне победа с 1:0 в квалификациите за световното първенство в ЮАР през 2010 г.

Единственото попадение в мача тогава отбеляза Сергей Назаренко в 29-ата минута. 

Въпреки загубата англичаните си бяха осигурили участие на Мондиала. Украйна пък се добра до бараж, но така и не си подпечата визи за шампионата.

Последваха квалификации за европейското първенство през 2012 г. В тях Англия завърши с 5 победи и 3 равенства. 

Снимка: Getty Images

За Мондиала в Бразилия през 2014 г. "Трите лъва" се класираха на първо място в групата (отново в конкуренция с Украйна) си с 6 победи и 4 равенства.

Кампанията за класиране на европейското през 2016 г. премина по безапелационен начин за англичаните - 10 мача и 10 победи! 

Тимът нямаше проблеми и при осигуряване на място на световното първенство в Русия, когато записаха 8 победи и 2 равенства.

Снимка: Getty Images

Това прави 43 мача без загуба за "Трите лъва"... до вчера (11 октомври), когато чешкият отбор сложи край на тази успешна серия.

Следващият мач на англичаните е в понеделник (14 октомври) срещу България.